Tribal DDB Worldwide als eerste digitale winkel gehonoreerd met de titel Global Agency Network of the Year

21/01/2008 13:23



PR Newswire



NEW YORK, January 21 /PRNewswire/ --

- Unieke toekenning door Advertising Age

Advertising Age heeft vandaag bekendgemaakt dat de titel Global Agency Network of the Year dit jaar wordt verleend aan Tribal DDB Worldwide. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een digitaal bedrijf deze honorering ontvangt.

"Ik ben ongekend trots op al mijn collega's bij Tribal DDB wereldwijd. Dit is een belangrijke erkenning van de uitzonderlijke talenten die ons netwerk rijk is, en van de veelbelovende toekomst van ons bedrijf," aldus Worldwide Chief Executive Officer, Matt Freeman.

Al vanaf de oprichting heeft Tribal DDB voortdurend de ranglijsten binnen haar branche aangevoerd, zowel wat betreft omzetgroei als bekroningen. Het succes van dit jaar volgt op de successen van 2007, waarin negen nieuwe vestigingen werden geopend, eenendertig belangrijke nieuwe zakelijke overwinningen werden behaald, en meer dan vijfenzeventig prijzen werden toegekend, in alle regio's en binnen diverse categorieën, waaronder media, direct marketing en mobiele toepassingen.

"Tribal kent het DNA van een merk door en door, en is in staat het landschap te overzien. Het draait al lang niet meer om het medium; het draait om het idee," aldus Susan Smith Ellis, CEO van (RED), een van de klanten van Tribal DDB en voormalig directeur van de Omnicom Group.

"Tribal is uitgegroeid tot een belangrijke concurrent van de wereldwijde netwerken, erkend door haar klanten als een partner met het inzicht in de nieuwe media waaraan veel marketingmensen grote behoefte hebben," aldus Advertising Age.

"Matt Freeman en zijn gehele Tribal DDB-team hebben een verbazingwekkende prestatie geleverd bij het verwezenlijken van inspirerende ideeën die de groei en het rendement voor haar klanten versterken. De resultaten spreken voor zichzelf," aldus Chuck Brymer, President en CEO van DDB Worldwide Group.

Ondanks de toenemende omvang van het wereldomvattende netwerk van Tribal, houdt het bedrijf vast aan een grensoverschrijdende collaboratieve aanpak bij het dienen van de bedrijven van haar klanten. Deze cultuur van het "collectieve denkvermogen" heeft geresulteerd in uiterst effectieve en bekroonde projecten op het gebied van allerlei verschillende media en in verschillende landen.

In Azië heeft haar aanstekelijke campagne voor McDonald's in 2007 de "Top 10 Best Campaigns in Asia" en "Top 10 Best Interactive Campaigns in China" van respectievelijk Media en Digital Media behaald. In Duitsland neemt het bedrijf de volledige activiteiten voor telecommunicatiereus Deutsche Telekom voor rekening, inclusief creatieve ontwikkeling, media, direct marketing en digitale marketing. In Noord-Amerika werd Tribal, kort nadat het bedrijf was aangewezen als Nokia's digitale partner voor de divisie mobiele telefonie, geselecteerd voor het ontwikkelen van het centrale idee voor het advertentieplatform voor 2008 voor al haar partners.

"Het idee dat ze aandroegen maakte diepe indruk," aldus Nicki Purcell, Senior Digital Marketing Manager bij Nokia. "Het omvatte veel meer dan alleen het digitale universum. Het omvatte precies wat Nokia probeert te doen, verspreid over de verschillende platforms."

OVER TRIBAL DDB WORLDWIDE
Tribal DDB Worldwide (www.tribalddb.com) heeft haar hoofdkantoor in New York en heeft 44 vestigingen in 25 landen, verspreid over Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en de regio Azië/Oceanië. In 2006 ontving Tribal DDB lofbetuigingen van The Wall Street Journal, Businessweek, Forrester Research Inc. en meer. In 2005 werd Tribal DDB aangewezen als Interactive Agency of the Year door Adweek en het International Advertising Festival in Cannes, waar het bedrijf de meeste Lions en de Cyber Grand Prix in de wacht sleepte. Tribal DDB Worldwide is onderdeel van Omnicom Group's (NYSE: OMC) DDB Worldwide.

Website: http://www.tribalddb.com

Christina Cubeta, Tribal DDB, +1-212-515-8349, Christina.cubeta@ny.tribalddb.com