Ingezonden persbericht


Primeur van McAfee - Databeveiliging in combinatie met encryptietechnologie

Host Data Loss Prevention, Device Management en Endpoint Encryption bieden garantie voor conformering aan geldende voorschriften en minimalisering van risico

Amsterdam, 21 januari 2008 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE) maakt vandaag de introductie bekend van McAfee® Total Protection for Data, een complete oplossing voor totale beveiliging van en voortdurende controle over vertrouwelijke gegevens. Het nieuwe systeem is niet alleen volledig schaalbaar en geschikt voor een gecentraliseerde vorm van beheer, het biedt ook mogelijkheden voor gegevensversleuteling, controle over pc's en randapparatuur en voorkoming van gegevensverlies.

McAfee Total Protection for Data is mede ontwikkeld als antwoord op de steeds strengere voorschriften waaraan bedrijven moeten voldoen met betrekking tot bescherming van vertrouwelijke informatie en de privé-gegevens van hun klanten. Het nieuwe systeem van McAfee zorgt voor volledige bescherming van die gegevens, op welke manier ze ook worden gebruikt of opgeslagen, waar ze zich ook bevinden en hoe ze ook worden benaderd. Alle communicatiekanalen tussen organisatie en klant zijn altijd beveiligd en bovendien transparant voor de klant, of het nu gaat om zakelijk of persoonlijk e-mailverkeer, instant messaging, uitwisseling van bestanden, gedeeld (peer-to-peer) gebruik van bestanden, e-mail via internet of andere vormen van elektronische communicatie. Doordat het systeem bovendien met endpoint encryption werkt - versleuteling van gegevens op de individuele PC - is vertrouwelijke bedrijfsinformatie ook veilig in het geval van verlies of diefstal van apparatuur.

"Elke organisatie kan er nu voor zorgen dat gevoelige informatie niet kan worden gebruikt door onbevoegde personen," zegt Eric Sommerton, vice president Data Protection bij McAfee. "Dit nieuwe systeem is het eerste in zijn soort dat volledige bescherming biedt tegen verlies van gegevens en de desastreuze gevolgen die dat voor bedrijven kan hebben."

Volledig geïntegreerde endpoint-beveiliging

Op basis van integratie met McAfee ePolicy Orchestrator® (ePO(TM)) biedt Total Protection for Data ook een volledig geïntegreerde vorm van end-to-end endpoint-beveiliging. Bestaande agents en consoles kunnen zonder probleem worden gebruikt, wat een garantie betekent voor eenvoud van installatie, beheer en rapportage. Het is een oplossing die in alle opzichten tegemoet komt aan de eisen van het moment en meegroeit met de behoeften van de toekomst. En door de gecentraliseerde opzet van beheer en bewaking blijft de uiteindelijke controle over beveiliging daar waar die controle thuis hoort - in de handen van mensen die er verstand van hebben.

De gegevensversleuteling die deel uitmaakt van dit nieuwe systeem van McAfee betekent voor commerciële organisaties bovendien volledige bescherming tegen de risico's van negatieve publiciteit, financiële schade, reputatieschade, verlies van klanten of marktaandeel en het in gebreke blijven bij conformering aan wettelijke vereisten. Wat dat laatste betreft, biedt het systeem uitvoerige mogelijkheden voor auditing en logging, naast kant-en-klare voorbeelden voor beveiligingsregels en -rapporten die het een stuk makkelijker maken een beleid op te zetten dat aan alle voorschriften voldoet.

McAfee Total Protection for Data - Functies en mogelijkheden:


* Gecentraliseerd beheer, centrale bewaking


* Betrouwbare encryptie van gegevens, voor pc, laptop en randapparatuur


* Voorkomt onbevoegde toegang tot gegevens


* Gegevens zijn onbruikbaar in geval van diefstal of verlies van apparatuur


* Voorkomt onopzettelijke openbaarmaking van vertrouwelijke gegevens


* Voorkomt gegevensverlies zonder verstoring van normale bedrijfsactiviteiten


* Voorkomt gebruik van niet-geautoriseerde apparatuur


* Beperking van overdracht van gegevens naar externe apparatuur


* Voortdurende controle van gedrag van gebruikers


* Auditing- en rapportagemogelijkheden voor totale transparantie


* Voorkomt handelingen in strijd met interne regels en wettelijke voorschriften

Beschikbaarheid

McAfee Total Protection for Data is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar. Meer informatie vindt u op: http://www.mcafee.com/us/enterprise/products/data_loss_prevention/index.html.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is marktleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Kijk voor meer informatie op http://www.mcafee.com.

###

NOTE: McAfee, ePolicy Orchestrator, ePO en/of andere genoemde merken zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van McAfee, Inc. en/of dochtermaatschappijen in de VS en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het exclusieve eigendom van de respectieve eigenaren. © 2007 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

BRON: McAfee Inc.

Voor meer informatie of datasheets van de producten, kunt u contact opnemen met:

Marleen Dorlandt

Text 100 Public Relations

Telefoon: +31 (0)20 530 43 38

E-Mail: marleen.dorlandt@tex100.nl