Ministerie van Defensie

21-01-2008 13:46

FOTOSERIE AFGHANISTAN WINT DERDE PRIJS ZILVEREN CAMERA

Sjoerd Hilckmann wint de 3e prijs in de categorie Buitenlands documentaire fotografie - Foto: Remco Schoonderwoert, AVDD

Bij de uitreiking van de Zilveren Camera heeft Sjoerd Hilckmann zondag in Den Haag de derde prijs in de wacht gesleept in de categorie Buitenlands documentaire fotografie. De fotograaf van de Audiovisuele Dienst Defensie (AVDD) had een serie ingestuurd over het werk van de Nederlandse Task Force Uruzgan in Afghanistan.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Fotomuseum Den Haag maakte de jury de prijzen bekend. Grote winnaar was Martijn Beekman. Hij won onder meer de Zilveren Camera 2007 voor de beste persfoto.

De nominatie van sergeant Hilckmann leidde vorige week nog tot commotie binnen de fotojournalistiek. Daarnaast raakte ook de jury zelf verdeeld over de uitleg van haar reglementen. Er blijkt veel onduidelijkheid te bestaan over het werk van defensiefotografen. Op initiatief van het bestuur van de Zilveren Camera wordt hierover op 12 februari in Den Haag een debat gehouden.