Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 21/01

BERGEN OP ZOOM, 21 januari 2008

De politie houdt twee mannen aan na baldadig gedrag

HOOGERHEIDE: Zondagavond rond 21.00 uur zijn een 22-jarige man uit Bergen op Zoom en een 26-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor baldadig gedrag. De politie zag beide mannen in de Raadhuisstraat een dertig-tal winkelwagentjes voortduwen. De agenten spraken beide mannen aan op hun baldadige gedrag en vroegen hen hun identiteitskaart te tonen. De 22-jarige jongen had geen legitimatie bij zich en is hierop aangehouden. De 26-jarige man verhinderde de politie vervolgens in hun werk en is daarop ook aangehouden. Na het opmaken van een proces verbaal zijn beide mannen in vrijheid gesteld.

Politie arresteert man na diefstal vlag

OUDENBOSCH De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur in de Rooseveltstraat een 28-jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden voor diefstal van een vlag. Een oplettende getuige zag dat de man een vlag in zijn auto gooide en informeerde de politie. De politie stelde een onderzoek in en trof in de Rooseveltstraat de man aan. In zijn auto lag een vlag. De vlag is vermoedelijk afkomstig van een bouwterrein bij de Bornhemweg. Op het bureau bekende de man de diefstal.

Politie onderzoekt inbraken in bedrijven

ROOSENDAAL De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die vanmorgen rond 03.00 uur plaats vond in de Dr. Schaepmanlaan. Tijdens de inbraak werden er laptops buit gemaakt.

Om toegang tot het pand te krijgen hebben de daders het rolluik aan de voorzijde geforceerd. Vervolgens werd de ruit van de toegangsdeur vernield. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in. Getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de inbraak kunnen contact opnemen via het algemene politienummer: 0900-8844

HOOGERHEIDE . Tussen gisteravond 19.30 uur en vanmorgen 08.30 uur bezochten ongenode gasten een bedrijf aan de Raadhuisstraat. Inbrekers kregen toegang tot het pand door de pui van het kantoor deels te ontzetten. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben de daders vermoedelijk een voertuig gebruikt. Uit het pand werden onder andere diverse gereedschappen weggenomen.

ZEVENBERGEN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Nieuwendijk hebben inbrekers onder andere koperen aardsnoeren weggenomen. De daders bezochten tussen gisteravond 19.00 uur en vanmorgen 02.30 uur het bedrijfspand. Nadat het hekwerk rondom het bedrijf op meerdere plekken opengeknipt was forceerden de daders aan de achterzijde van het bedrijf een ruitje en betraden het pand. Naast het opnemen van een aangifte stelt de politie een technisch sporenonderzoek in.

OSSENDRECHT Ook een bedrijf aan het Putsmolentje kreeg het afgelopen weekend ongewenst bezoek. Tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en vanmorgen 08.00 uur werd er ingebroken in het bedrijfspand. Via de dijk lukte het de daders het pand te benaderen. Uit een loods werden tientallen katalysatoren ontvreemd.

De politie onderzoekt de inbraken en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden.
Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Politie waarschuwt voor oplichting via internet

LEPELSTRAAT De politie heeft vanmorgen een aangifte opgenomen van een 26-jarige inwoner uit Lepelstraat. De man reageerde in december op een advertentie op een verkoopsite. Nadat beide partijen een overeenstemming hadden over de prijs, boekte het slachtoffer het geld naar de rekening van de verkopende partij. Nadat het geld overgemaakt was, heeft de aangever tot op heden het gekochte product niet ontvangen.

Via bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. In veel gevallen worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers. De politie adviseert particulieren die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op www.internetoplichting.nl)

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

BERGEN OP ZOOM De politie heeft vanmiddag rond 12.00 uur in een warenhuis aan de Stationsstraat een 19-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had in het pashokje van het warenhuis de beveiligingslabels van een sportbroek verwijderd. Op het moment dat de vrouw richting uitgang liep werd ze aangesproken door medewerkers van de winkel die de politie waarschuwde. Op het bureau bekende de vrouw de diefstal.

Auteur: Desiree Brabers