Ingezonden persbericht


PERSBERICHT***

Amsterdam, 21 januari 2008

Kunstbende vestigt wereldrecord fluisteren!
'Het Geheim van Kunstbende zit in de kist'

De zin: 'Het Geheim van Kunstbende zit in de kist' is zaterdag 19 januari door 600 jongeren in Nederland doorgefluisterd. Hiermee heeft Kunstbende het 'Wereldrecord Fluisteren' gevestigd! 'Het Geheim van Kunstbende' is door ambassadeur Brace bekendgemaakt in de laatste 'fluisterstad', Haarlem.

Het fluisteren startte in Leeuwarden. Daarna volgde Utrecht, Middelburg, Amsterdam, Den Bosch, Sittard, Zwolle, Almere en als laatste Haarlem. Joost Marsman (zanger IOS), Escha Tanihatu (Jetix), Annemarie Jorritsma, Karin Giphart en Froukje de Both fluisterden mee en om 14.45 uur werd Brace als laatste in de fluisterlinie in zijn oor gefluisterd, met de zin: 'Het Geheim van Kunstbende zit in de kist!'

Dé kist waar 600 jongeren op 19 januari over gefluisterd hebben (zie foto) stond in Haarlem. Myrthe en Seun - de enigen die 'Het Geheim van Kunstbende' kenden - hebben nadat Brace de 'fluisterzin' uitsprak, de kist opengemaakt om 'Het Geheim van Kunstbende' te tonen. Wie kwam eruit? De geheime ambassadeur van Kunstbende: Howard Komproe!

Myrthe & Seun: 'Het Geheim van Kunstbende zit in de kist!'

Howard Komproe is naast Brace, de nieuwe ambassadeur van Kunstbende. Howard deed in 1990-1991 mee aan Kunstbende Amsterdam en is momenteel als cabaretier werkzaam bij Comedytrain en FreshWagon. Daarbij speelt hij rollen bij Cosmic en Made in de Shade. Vroeger was Howard te zien in Klokhuis en Westzijde Posse.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Vanaf maart tot en met mei 2008 kunnen jongeren uit Nederland terecht op één van de 14 regionale voorrondes en meedoen aan één van de categorieën: Fashion, Film, Muziek, Taal, Dans, DJ, Theater, Alles mag en Expo. Inschrijving is mogelijk op www.kunstbende.nl.

()
-einde persbericht


Ingezonden persbericht