Stichting Kinderpostzegels Nederland

Jill nieuws

Uitzendingen drieluik 'Jill'

Op 21, 22 en 23 januari a.s. is de documentaire 'Jill' om 17.05 uur te zien in 'Dokument Junior' bij Z@pp (Nederland 3). 'Jill' laat het leven van de tienjarige Jill zien. Zij vindt dat ze eigenlijk wel een heel bijzondere positie heeft in een gezin met een vader die een hersentumor heeft en een twee jaar oudere broer die geboren is met een hersenbeschadiging.

Nadat alle ziekenhuizen in Nederland vader niet kunnen genezen, vechten moeder en Jill door. Als de nieuwe ontdekking van de professor in Leuven en ook de therapie van de wonderdokter in Keulen niet aanslaan, geven zij de hoop niet op. De paragnost heeft beloofd dat haar vader de oude zal worden. Misschien niet in dit leven, maar in een ander leven komt hij terug in het lichaam van een dubbelganger.

'Jill' is een speciale vervaardiging van de driedelige serie 'Scènes uit een Kindertijd' bestemd voor volwassenen. De serie wil het lot laten zien van een kind in de knel, vanuit het perspectief van het kind zelf. De door Marijke Jongbloed gemaakte documentaire wordt uitgezonden op 3, 10 en 17 maart 2008 in 'NCRV Dokument' om 22.50 uur op Nederland 2.

De documentaire is mede met financiële ondersteuning van Kinderpostzegels tot stand gekomen. 'Jill' werd al eerder in november 2007 uitgezonden.