Gemeente Leeuwarden

Honderdjarige Honderdjarige

Honderdjarige verklapt geheim van goede gezondheid

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-01-2008) Op 20 januari werd de heer De Wit uit Leeuwarden 100 jaar. Aan burgemeester Ferd Crone verklapte hij zijn geheim: `niet roken en twee liter water per dag'.
De heer De Wit is in 1908 in Nijmegen geboren in een groot gezin. In 1932 vestigde hij zich in Leeuwarden als gediplomeerd kleermaker. Hobby's had hij volop: dansen, biljarten en boken. Alle andere sporten vindt hij nog steeds erg interessant. Rond 1928 kocht de heer De Wit op de Nieuweburen een Harley Davidson. Hier was hij enorm trots op. Regelmatig maakte hij een tochtje tussen Leeuwarden en Groningen. De Wit: `De benzineprijs was destijds 10 cent per liter.'

In 1937 trouwde de heer De Wit. Het echtpaar kreeg twee dochters en één zoon. Op dit moment heeft de heer De Wit zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. In 1962 verhuisde de heer De Wit voor zijn werk naar Franeker. Tot 2000 heeft hij daar gewoond. Na het overlijden van zijn vrouw wilde hij terug naar Leeuwarden, wat in 2000 dan ook gebeurde. Nog steeds heeft hij het enorm naar zijn zin in Wijkzorgcentrum Greunshiem. De Wit: `Het personeel is erg aardig en het eten is heerlijk. Toen ik hier kwam wonen trof ik allemaal oud buurtgenoten. Samen kunnen we oude verhalen over de oorlog en de tijd daarna ophalen'.
Nog regelmatig rijdt De Wit met zijn scootmobiel naar de winkel. Echt korte tochtjes zijn dit nooit, want hij maakt graag een praatje.