Politie Hollands Midden Politie vordert negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijkerhout werd zaterdag 19 januari rond 22.40 uur op de Victoriberg een 26 jarige automobiliste uit Noordwijk aangehouden. Zij was met haar auto tegen een betonnen paal gereden. De politie constateerde drankgebruik bij de vrouw. De uitslag van haar ademanalyse was 1280 ug/l. Zondag 20 januari rond 03.00 uur werd een 21 jarige beginnende bestuurder uit Noordwijk gecontroleerd. Ook bij hem werd drankgebruik vastgesteld. Zijn ademanalyse kwam uit op 435 ug/l. Maandag 21 januari rond 01.45 uur werd een 44 jarige automobilist uit Sassenheim voor de zesde keer voor het rijden onder invloed aangehouden. Zijn eerste aanhouding dateert uit de jaren negentig. Nu was de uitslag 640 ug/l.

In Katwijk werd zondag 20 januari rond 04.35 uur op de Noordwijkerweg een 29 jarige beginnende bestuurder uit Rijnsburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De uitslag van zijn ademanalyse was 565 ug/l.

In Voorhout werd zaterdag 19 januari rond 00.05 uur op de Jacoba van Beierenweg een 23 jarige automobilist uit Voorhout aangehouden. Hij had op de rotonde een verkeerspaal uit de grond gereden en over een betonnenpaal gereden. De politie stelde drankgebruik bij de man vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 570 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 19 januari rond 04.30 uur op de Korevaarstraat een 27 jarige automobilist uit Zoeterwoude-dorp aangehouden. Bij hem werd 670 ug/l. gemeten bij ademanalyse. Maandag 21 januari rond 01.35 uur werd op de Sumatastraat een 54 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 660 ug/l. Kort een half uur later op de Boommarkt werd eveneens drankgebruik vastgesteld bij een 43 jarige automobilist uit Leiden. Zijn uitslag was 600 ug/l.

In Leimuiden werd zondag 20 januari rond 05.50 uur op de Vriezenweg een 21 jarige beginnende bestuurder uit Leimuiden aangehouden. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 855 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog zeventien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Lisse (2x), Sassenheim, Noordwijk, Warmond (2x), Voorschoten, Leiderdorp, Roelofarendsveen, Nieuwveen, Alphen aan den Rijn (5x), Moordrecht en Gouda. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Katwijk Aanhoudingen voor belediging agenten De politie heeft zondag 20 januari rond 01.20 uur op de Tramstraat een man en een vrouw uit Katwijk van 28 en 21 jaar aangehouden voor het beledigen van agenten. 'Bikers' hielden toezicht op het uitgaanspubliek toen de man de agenten voor alles en nog wat uit begon te maken. Toen de agenten hem in de boeien sloegen, bemoeide de vrouw zich ermee en begon de agenten eveneens te beledigen. De politie maakt proces-verbaal tegen het stel op.

Sassenheim Diefstal uit woning In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari heeft een diefstal plaatsgevonden vanuit een woning aan de Kagerdreef. Vermoedelijk wisten de dader(s) binnen te komen via een niet goed afgesloten deur en namen diverse goederen uit de woning mee. Zo worden vermist een schoudertas, mobiele telefoon, portemonnee, geld, bankpassen en een digitale fotocamera. De politie is met een onderzoek begonnen.

Voorschoten Auto-emblemendief aangehouden De politie heeft zondag 20 januari rond 07.45 uur op de Leidseweg een 18 jarige man uit Zoetermeer aangehouden nadat agenten bij hem negen auto-emblemen en een navigatiesysteem aantroffen. De emblemen bleken van diverse auto's te zijn gestolen op zijn fietsrit vanuit de wijk De Mors in Leiden naar zijn woonplaats Zoetermeer. Het navigatiesysteem had hij gestolen uit een aan de Ter Wadding geparkeerde auto. De fietstocht van de man werd onderbroken door agenten die hem over de Leidseweg zagen fietsen en vreemd zagen reageren op het zien van de politie. Bij zijn controle kwamen de spullen boven water. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.


---

Noot aan de redactie/