Ingezonden persbericht


Persbericht NRIT Media en Van Ierland Uitgeverij
Breda, 21 januari 2008

---

NRIT Media bundelt krachten met Van Ierland Uitgeverij Samenwerking leidt tot synergie

Toeristische uitgeverij NRIT Media B.V. gaat nauw samenwerken met Van Ierland Uitgeverij B.V.. Beide bedrijven zijn sinds 1 januari 2008 samengegaan in de holding Herald Media & Publishers (HMP). "Van Ierland Uitgeverij en NRIT Media blijven als aparte werkmaatschappijen onder de holding hangen", legt John van Ierland, directeur Van Ierland Uitgeverij, uit. "Intern werken we echter nauw samen, zodat beide uitgeverijen door middel van samenwerking een synergie bereiken."

NRIT Media blijft dé leverancier van betrouwbare vakinformatie in de sectoren toerisme, recreatie en vrije tijd. Toonaangevende publicaties blijven onder andere het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd, NRIT Magazine en NRIT Actueel, de Medialijst Toerisme en overige onderzoeksrapporten. Daarnaast gaat NRIT Media diverse algemene managementboeken uitgeven.

Van Ierland Uitgeverij zal consumentenboeken blijven uitgeven op verschillende terreinen, waaronder biografieën, cultuur, kinderboeken, romans en verhalenbundels. Ook schrijft Van Ierland Uitgeverij (bedrijfs)boeken in opdracht.

Toonaangevende uitgeverij
Samen hebben NRIT Media en Van Ierland Uitgeverij als missie binnen Nederland een toonaangevende uitgeverij te worden van media op een breed terrein van nieuws, achtergrond, kunst, cultuur, economie, wetenschap, onderwijs, toerisme en leisure.

Dankzij de nieuwe samenwerking beschikken beide uitgeverijen over een ervaren en deskundig team van auteurs, redacteurs en projectleiders. De directie van HMP wordt gevormd door de heren A. van der Wal, A. Lips en J. van Ierland. A. Lips kantoor & offset zal in een later stadium in de holding ingepast worden. Hierdoor wordt het drukken en uitgeven van de verschillende publicaties efficiënter en van de hoogste kwaliteit. Doel van HMP is nog dit jaar minimaal 50 publicaties op de markt te brengen.



Ingezonden persbericht