Politie Zuid-Holland-Zuid

21/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-01-2008

VERKEERSONGEVAL
PAPENDRECHT Op de Parallelweg heeft op zondagavond rond 22.15 uur een ongeval plaatsgevonden. De bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam, zag de bocht naar links iets te laat waardoor ze in de sloot belandde. Zij en twee andere inzittenden, twee mannen in de leeftijd van 25 en 27 jaar uit Hardinxveld-Giessendam, konden op eigen kracht uit de auto komen. Allen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. De vrouw en de 25-jarige man klaagden over pijn op de borst en hadden snijwonden in het gezicht. De 27-jarige man is gezien de ernst van de snijwonden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het voertuig raakte bij het ongeval total-loss.

(vervolgbericht) INCIDENT OUD-NIEUW IN LEERDAM
LEERDAM - De recherche van het district Alblasserwaard en Vijfheerenlanden heeft de capaciteit op het onderzoek naar een incident in Leerdam in de nacht van oud en nieuw '07-'08 verhoogd. Op dit moment wordt er met tien rechercheurs gewerkt aan de zaak. Er is nog niemand aangehouden. De politie heeft onder andere een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.
Bij een woning aan de Populierstraat werden die nacht ruiten ingegooid waarna het geweld zich tegen de aanwezige politie keerde. Met zwaar vuurwerk en stenen werden agenten bedreigd. Ook ging een onopvallende politieauto in vlammen op.
De dreiging die van deze situatie uitging was voor één agent dermate serieus dat hij zich genoodzaakt voelde in totaal drie waarschuwingsschoten af te vuren. Een agent raakte licht gewond. Door de onrustige situatie en de mist werden er op dat moment geen aanhoudingen verricht.

De politie kan nog steeds uw hulp en informatie goed gebruiken. U kunt contact opnemen met de recherche via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).