Ingezonden persbericht


Persbericht: Jonge Democraten

Datum: 21-01-2008

ŽJonge Democraten dienen burgerinitiatief Vrij op Stap! in'

Den Haag - 21 januari 2008. De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66, is gestart met het burgerinitiatief Vrij op Stap! Met dit initiatief willen zij de horeca-uitbaters vrij laten zelf te bepalen hoe laat zij sluiten om daarmee iedereen de ruimte te geven het verloop van hun eigen stapavond te bepalen.

Door de rijksoverheid vrijgegeven sluitingstijden hebben veel voordelen ten opzichte van de vaak door locale overheden begrensde sluitingstijden. Zo belandt niet het gehele uitgaand publiek tegelijk op straat, wat een positief effect heeft op de openbare orden en veiligheid op de drukkere stapavonden. Verder werken vroege sluitingstijden alcoholmisbruik in de hand. In plaats van minder te drinken, wordt er in kortere tijd dezelfde hoeveelheid alcohol geconsumeerd.

Voorzitter Floris Kreiken: "Je ziet de laatste tijd regelmatig dat mensen de verantwoordelijkheid voor alcoholmisbruik onder jongeren neer willen leggen bij de overheid. De Jonge Democraten vinden dat het terugdringen van alcoholmisbruik onder minderjarigen vooral een taak van hun ouders is. Wanneer openingstijden beperkt worden, omdat zij hierin tekort schieten, schiet het middel het doel voorbij."

Met dit burgerinitiatief hopen de Jonge Democraten bij te dragen aan de vrijheid en de diversiteit van het uitgaansleven. Vanaf maandag 21 januari kunnen sympathisanten op de website www.vrijopstap.nl formulieren downloaden om hun steun hieraan te betuigen. Daarnaast zullen de Jonge Democraten actief handtekeningen ophalen in uitgaansgebieden.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Floris Kreiken (Voorzitter Jonge Democraten) op: 06-17140643 Peter van Gool (secretaris Pers Jonge Democraten) op: 06-49318188