Gemeente Lansingerland


Planning reconstructie fietspad Zwartepad op schema Planning reconstructie fietspad Zwartepad op schema

In augustus 2007 is aangegeven dat de reconstructie van fietspad het Zwartepad in november 2007 zou beginnen. De start van de aanleg is vertraagd als gevolg van vertraging in de bouw van RandstadRail halte Rodenrijs.

De bouwweg voor de bouw loopt over het fietspad. Deze bouwweg is destijds aangelegd om de bewoners langs de Stationsweg e.o. te behoeden voor overlast van bouwverkeer. De gemeente Lansingerland is geen opdrachtgever voor de bouw van halte Rodenrijs en kan dus ook niet sturen op de planning van de aannemer van halte Rodenrijs. In november is ook nog een bezwaar aan de orde geweest betreffende een vergunning voor de realisatie van fietspad Zwartepad (het Rotterdamse deel).

Het Rotterdamse en Lansingerlandse deel van het Zwartepad worden als 1 integraal project uitgevoerd en dus in 1 keer aangelegd. Eind januari 2008 start de aannemer met het aanbrengen van de beschoeiing. De resterende werkzaamheden zullen eind maart 2008 zijn afgerond, zodat het fietspad in april 2008 voor de fietsers kan worden opengesteld. Deze planning is alleen haalbaar als er geen verdere vertragingen rondom de bouw van halte Rodenrijs optreden.