Waterschap Vallei & Eem

genomineerd

Natuurvriendelijke oevers Valleikanaal genomineerd

Op 18 januari ontving Waterschap Vallei & Eem een nominatie voor de Buiten Gebeurt Het Bokaal van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV). Het bestuur van de SVGV heeft de nominatie toegekend aan het project natuurvriendelijke oevers Valleikanaal. De SVGV heeft zes projecten genomineerd. Het winnende project wordt bekendgemaakt op 27 maart.

Trots op eigen project
Het bestuur van de SVGV, ook wel bekend als reconstructiecommissie heeft vrijdag 18 januari alle projecten per autobus bezocht. De projectleiders van Waterschap Vallei & Eem gaven een goede presentatie en vertelden enthousiast over de aanleg van de 8,4 kilometer lange ecologische verbindingszone, over de aanleg van vier kleine natuurgebieden langs of in de buurt van het kanaal en over de aanleg van de recreatieve voorzieningen (negen kanosteigers en diverse bankjes). De SVGV-bestuursleden gaven aan de hand van het bezoek en de presentatie cijfers. Deze blijven echter geheim tot aan de officiële uitreiking op 27 maart.

Doel van de campagne
De SVGV is enige tijd geleden gestart met de campagne `Buiten Gebeurt Het'. Op het platteland in de Gelderse Vallei en Utrecht-Oost bruist het van de activiteiten. Op tientallen plekken zetten mensen en organisaties zich in om hun woon-, werk- en leefomgeving fraaier, schoner en aangenamer te maken. Om deze opknapbeurt meer bekendheid te geven heeft de SVGV de campagne in het leven geroepen.

De overige genomineerden zijn:

- Multifunctioneel Centrum de Kraats, een centrale ontmoetingsruimte voor inwoners, verenigingen en zorggebruikers bij School met de Bijbel (Bennekom).

- Liniehutten, een nieuw concept van vakantiewoningen en theeschenkerij passend bij de Grebbelinie (Woudenberg)
- Water in de sloot, een project van Landschapsbeheer Utrecht waar het Waterschap financieel aan heeft bijgedragen. Het gaat hier om uitbaggeren van perceelsloten in Eemland met als doel een kwaliteitsverbetering en een beter ecologisch functioneren van de boerensloot (Eemnes).

- De Mariahoeve, een boerderij uit 1907 is herbouwd tot museumboerderij. Hierin ook bed- en breakfast mogelijkheid, trekkershutten en een minicamping (Putten).
Serre-uitloop, een overkapping tussen pluimveestalen zodat hennen tijdens ophokplicht buiten kunnen lopen (Kootwijkerbroek)