Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 21 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 21-01-2008 o bromfietsdieven gefilmd en notoire autokraker aangehouden.

Aanhouding na overlast

Purmerend, maandag 21 januari 2008, 02:40 uur.

De politie heeft na herhaalde klachten van geluidsoverlast in Purmer-Zuid in zijn woning een 35-jarige Purmerender aangehouden. Agenten hoorden vanaf de weg duidelijk geschreeuw en luide muziek uit de woning komen. De woning werd tegen de wil van de bewoner betreden en de geluidsapparatuur werd in beslag genomen. De man werd aangehouden en ingesloten. Omdat de man een verwarde indruk maakte wordt hulpverlening ingeschakeld.

Drankrijder (1)

Purmerend, 20 januari, 03:55 uur

Op de Geulenstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De beginnende bestuurder werd op de Geulenstraat ter controle aan de kant gezet omdat hij zonder licht reed.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de Purmerender een alcoholgehalte van 0,8 had, moet hij een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) cursus volgen.

Bij het niet volgen (of betalen) van de cursus, die ruim zeshonderd euro kost, verklaart het CBR (Centraal Bureau voor
Rijvaardigheidsbewijzen) het rijbewijs ongeldig.

Drankrijder (2)

Zaandam, 20 januari, 06:16 uur

Op de Prins Bernhardweg heeft de politie zondagochtend een 21-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij onder invloed reed. Zijn alcoholgehalte bedroeg 1,1. Tegen man, een beginnend bestuurder, is proces-verbaal opgemaakt. Ook zal hij een EMA cursus van het CBR moeten volgen omdat zijn alcoholpromillage meer dan 0,8 bedroeg.

Bromfietsdieven gefilmd

Purmerend, zondag 20 januari 2008, 17:14 uur.

De politie heeft vier jongens in leeftijden van 14 (2), 15 en 16 jaar oud uit Purmerend en een 17-jarige jongen uit Driehuis aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een bromfiets die overigens door één van de verdachten werd gefilmd. Op het Herikkruid zag een getuige een groep jongelui die een bromfiets wegnamen bij een woning. De eigenaar van de bromfiets wist één van de verdachten te pakken. De andere verdachten werden na onderzoek uitgenodigd aan het bureau te verschijnen waarna zij werden aangehouden en ingesloten. De ouders werden in kennis gesteld. De mobiele telefoon waarmee het misdrijf was gefilmd werd in beslag genomen. De bromfiets is weer bij de eigenaar.

Notoire autokraker aangehouden

Zaandam, zondag 20 januari 2008, 16:43 uur.

Een 49-jarige veelpleger uit Zaandam is door de politie aangehouden als verdachte van autokraken. Een getuige meldde dat iemand verdacht veel belangstelling had voor geparkeerde auto's op de Veldbloemenweg bij het treinstation. Ter plaatse bleek dat diverse portiersloten waren vernield. Een agent zag in de nabijheid van het station de veelpleger fietsen die bij de politie bekend staat als autokraker. De man had een schroevendraaier en een schaar in zijn kleding verstopt en werd aangehouden. De breekvoorwerpen werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Kabeldieven

Zaandam, zondag 20 januari 2008, 14:27 uur.

De politie heeft twee mannen uit Wormerveer van 28 en 36 jaar oud aangehouden als verdachten van poging tot diefstal van kabels. Een getuige zag de mannen een voormalig pand van Bruynzeel ingaan en waarschuwde de politie. Door meerdere agenten werd het pand hermetisch afgesloten en met een politiehond werd het tweetal in het grote pand opgespoord. De verdachten werden aangehouden. Zij gaven in verhoor toe dat zij op zoek naar koperen kabels waren en dat zij een dag eerder al een partij hadden weggenomen en verkocht. De mannen deden afstand van een betonschaar, een ijzerzaag en diverse andere stukken gereedschap.