VNU Exhibitions lanceert VSK België 2009 Publicatiedatum: 21-01-2008

Beursorganisator VNU Exhibitions Europe organiseert volgend jaar van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 november in Tour & Taxis in Brussel VSK België 2009. De eerste editie van deze vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatregeling en koudetechniek richt zich specifiek op de installatiesector. De plannen hiervoor maakte de beursorganisator maandag 21 januari bekend tijdens een persbijeenkomst in Brussel.

Aan de beslissing om in België een eigen vakbeurs voor de installateur te organiseren, is een lange periode van voorbereiding voorafgegaan. VNU Exhibitions heeft diverse haalbaarheidsonderzoeken laten verrichten. De conclusies zijn eensluidend. De installatiesector juicht een eigen, specifieke vakbeurs toe, terwijl exposanten zeggen juist op zo'n beurs met de juiste beslissers in contact te kunnen komen. Driekwart (76%) van de installateurs zien een eigen vakbeurs zitten, zeven van de tien ondervraagden zien beurzen als belangrijkste medium voor marktoriëntatie.

Organisator VNU Exhibitions kiest voor geleidelijke groei. Naar verwachting zullen 120 exposanten aan de eerste editie deelnemen. Naast een evenwichtig expositieprogramma met de allernieuwste innovaties, is er veel aandacht voor belangrijke trends als strenger wordende regelgeving, energiezuinig bouwen, klantgericht bouwen, domotica en renovatie & onderhoud. Projectmanager Richard Butter van VNU Exhibitions: "We willen met de beurs antwoorden formuleren op zaken die de moderne installateur tegenkomt. We spelen nadrukkelijk in op de grote thema's. Deze aanpak biedt meerwaarde voor zowel bezoeker als exposant."

In Nederland is de VSK toonaangevend. Met zestigduizend vakbezoekers en ruim vijfhonderd exposanten behoort het tot de grootste vakbeurzen. Uit onderzoek onder de deelnemers van de VSK Nederland die actief zijn op de Belgische markt, geeft 63% aan geïnteresseerd te zijn in deelname aan VSK België. Richard Butter: "Veel deelnemers waaronder een flink aantal Belgische exposanten willen zich graag in Brussel aan de markt presenteren. VSK België biedt hen die gelegenheid."

Het tentoonstellingsprogramma:
* Verwarming
* Sanitair
* Klimaatregeling en airconditioning
* Koudetechniek
* Meet- en regeltechniek
* Gereedschappen en bedrijfsvoertuigen
* Informatie- en kennisoverdracht en ICT

Bezoekersprofiel:

VSK België richt zich op:
* Installateurs
* Bouwnijverheid
* Adviseurs/ Architecten
* Industrie
* Zorginstellingen
* Gebouwenbeheer
* Groothandel


VSK België
woensdag 18 november tot en met vrijdag 20 november 2009
Tour & Taxis, Brussel
Hallen 1 en 2
Dagelijks geopend van: 10:00 - 18:00 uur


VNU Exhibitions met als thuisbasis het Jaarbeurscomplex in Utrecht is de grootste organisator van vakbeurzen in Nederland. Voor de bouw en installatiesector organiseert VNU Exhibitions de Internationale Bouwbeurs, VSK Nederland, Hout, GEVELtotaal, Licht & Architectuur en Elektrotechniek.

-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions