Ingezonden persbericht


SOFTWARE AG NA STERKE POSITIONERING VOOR BPM-SUITES NU OOK IN 'MAGIC LEADERS QUADRANT' VOOR SOA-GOVERNANCE

Amsterdam, 21 januari 2008 - Gartner heeft Software AG gepositioneerd in het leiderskwadrant in het onlangs gepubliceerde rapport Magic Quadrant for Integrated SOA Governance Technology Sets, 2007. Het rapport is opgesteld door Frank Kenney en Darryl C. Plummer en is gepubliceerd op 31 december 2007. Een kopie van het rapport is beschikbaar op www.SoftwareAG.com/award. In een eerder verschenen rapport van Gartner is Software AG ook al als leider gepositioneerd in het leiderskwadrant voor Business Process Management-suites.

Het rapport geeft aan dat "SOA-governance draait om het mogelijk maken en valideren dat alle componenten binnen de architectuur functioneren zoals verwacht en het gewenste kwaliteitsniveau behalen."

De basis van Software AG's oplossing voor SOA-governance is CentraSite. Deze registry en repository is gezamelijk ontwikkeld door Software AG en Fujitsu en wordt versterkt door de gepatenteerde Infravio-technologie van webMethods. Software AG's CentraSite is een uitgebreid en op standaarden gebaseerd platform voor het beheer en de governance van services, processen, policies en business rules die bij SOA worden gebruikt. Het ondersteunt een snelle en eenvoudige invoering van SOA door de beschikbaarheid van functies zoals volledige modellering van metadata, de out-of-the-box ondersteuning voor 'federation' en de voorgedefinieerde en geautomatiseerde governance-processen die Active Policy-technologie bevatten.

De inspanningen van Software AG worden verder ondersteund door de CentraSite Community. Deze community brengt tal van leveranciers samen die third-party oplossingen ontwikkelen die ofwel zijn gebouwd op of samenwerken met CentraSite. Het rapport geeft aan dat "het ervoor zorgen dat je leverancier deelneemt in het opstellen van een specificatie om interoperabiliteit voor governance te bevorderen, kan helpen bij een eenvoudige ingebruikname. Met name in best-of-breed situaties waar geschiktheid niet langer kan worden genegeerd."

Naast positionering in het Magic Quadrant for Integrated SOA Governance Technology Sets, 2007, is Software AG ook in het leiderskwadrant geplaatst van het onlangs gepubliceerde Magic Quadrant for Business Process Management Suites, 2007. Dit rapport is opgesteld door Janelle Hill, Michele Cantara, Eric Deitert en Marc Kerremans en is gepubliceerd op 14 december 2007.

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van infrastructuur voor software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Specialist
Software AG
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79