Ingezonden persbericht


Persbericht - 21 januari 2008

Frits Spits krijgt allerlaatste Radio 2 Zendtijd Prijs Jubilerende Radio 2 presentator ambassadeur Nederlandstalige muziek

Uit handen van Radio 2 zendermanager Kees Toering ontving Frits Spits vandaag de allerlaatste Radio 2 Zendtijd Prijs. Dit bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog werd acht maal eerder uitgereikt aan artiesten die van blijvende betekenis zijn voor de Nederlandse radio. Spits, die vandaag zijn 35 jarige jubileum als radiopresentator viert, is een groot stimulator en pleitbezorger van de Nederlandstalige muziek en als zodanig van onschatbare waarde voor de ontwikkeling daarvan.

"Hoewel Frits geen uitvoerend artiest is, verdient hij de Radio 2 Zendtijd Prijs als geen ander", zegt Kees Toering, zendermanager Radio 2. "Frits heeft met veel enthousiasme en vakmanschap aandacht gevraagd voor de Nederlandstalige muziek in zijn programma's en heeft daarmee nieuwe Nederlandse platen en nieuwe Nederlandse artiesten een kans gegeven".

Radio 2 Zendtijd Prijs
De Radio 2 Zendtijd Prijs is jaarlijks toegekend door Radio 2 en BUMA Cultuur aan een artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Radiopresentator Frits Spits mocht na de artiesten Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen, Willeke Alberti, Marco Borsato en Peter Koelewijn deze prijs in ontvangst nemen.

Radio 2 heeft besloten te stoppen met het uitreiken van de Radio 2 Zendtijd Prijs. Kees Toering: "De artiesten die op basis van hun oeuvre deze prijs verdienen, hebben we kunnen eren met de Radio 2 Zendtijd Prijs. De selectie artiesten die daarvoor nu nog in aanmerking kwam, werd zodanig klein dat we vorig jaar besloten hebben de Radio 2 Zendtijd Prijs niet meer uit te reiken. Ook zal Radio 2 het Gala van het Nederlandse lied, het eerbetoon waarmee de winnaar door collega artiesten werd gehuldigd, niet meer organiseren. Wij vonden het 35 jarige jubileum van Frits Spits een passende gelegenheid om de laatste Radio 2 Zendtijd Prijs uit te reiken. Natuurlijk blijft Radio 2 de publieke zender met veel aandacht voor Nederlandse en Nederlandstalige muziek. Dat zal niet veranderen."

Voor meer informatie: www.radio2.nl



Ingezonden persbericht