Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 21 januari 2008

Inzet wordt beloond!

De PvdA is blij dat het stadsbestuur met een sterk en sociaal beleid de werkloosheid en armoede breed aanpakt. "De afgelopen jaren is hard gewerkt. Het is goed om te zien dat die inzet beloond wordt," vindt PvdA-raadslid Fouad el Haji.

Wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken) pakt de problemen stevig aan. Daardoor daalde het aantal bijstandsgerechtigden het afgelopen jaar tot 30.948. Het laagste aantal in 35 jaar. Al snel na de start van het huidige stadsbestuur in mei 2006 zette een sterke daling in. "De wethouder spant zich erg in om mensen aan het werk te krijgen. Zoveel mogelijk mensen zijn aan werk geholpen," zegt El Haji, "De overgebleven groep vergt veel inspanning om ze aan werk te helpen of op andere wijze te activeren. De PvdA zal zich blijven inspannen voor deze mensen."

Ook de werkloosheid neemt steeds verder af door een stijging van het aantal banen in Rotterdam. Vooral de werkloosheid onder jongeren is sterk gedaald. "De verwachting is dat de werkgelegenheid de komende jaren alleen maar zal groeien. Vooral de zakelijke dienstverlening en de zorg zullen uitbreiden. Ook zullen meer hoogopgeleiden in Rotterdam gaan werken. Dat is goed voor de stad," aldus El Haji.

()