Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 21-01

OOSTERHOUT NB, 21 januari 2008

Bredanaar trapt tegen auto tijdens verkeersruzie

HULTEN: Een 29-jarige inwoner van Breda is zondagmiddag rond uur aangehouden wegens vernieling van de auto van een echtpaar uit Teteringen. Agenten reageerden op een melding van de 61-jarige bestuurder uit Teteringen dat een onbekende man op de Rijksweg tegen zijn auto had geschopt. Dat zou gebeurd zijn toen beide automobilisten langs de kant stonden om, te discussiëren over elkaars rijgedrag. Uit onderzoek bleek dat de man nog in de buurt was, zodat hij op basis van het signalement en kenteken in de kraag kon worden gepakt. De Bredanaar verklaarde dat hij uit frustratie had gehandeld. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden. De Bredanaar heeft toegezegd de schade van de tegenpartij te vergoeden.

Bromfietser breekt middenhandsbeentje bij ongeval

DONGEN: Bij een verkeersongeval in de Eindsestraat brak vanmorgen tegen 08.00 uur een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Dongen vermoedelijk zijn middenhandsbeentje. De jongen reed met zijn bromfiets over het fietspad in de richting van Tilburg. Vanuit tegemoetkomende richting fietste een 12-jarig meisje in de richting van Dongen. Tijdens het passeren raakten de sturen van de bromfiets en fiets elkaar waardoor beide partijen ten val kwamen.

Tijdens verkeerscontrole deelt de politie 22 waarschuwingen uit

WAALWIJK De politie heeft vanmiddag rond 13.00 uur een verkeerscontrole ingesteld op de Taxandriaweg. In totaal controleerden de agenten 30 automobilisten. Hiervan kregen er 22 in het kader van de CAO-acties een waarschuwing voor onder andere het rijden zonder gordel en technische gebreken.

Laatste half jaar vier horecagelegenheden overvallen in Waalwijk

WAALWIJK: De Waalwijkse politie onderzoekt momenteel een aantal overvallen op horecagelegenheden. Het afgelopen half jaar werd tot vier keer toe een Waalwijkse horecagelegenheid overvallen. Op basis van de nu beschikbare informatie gaat de politie ervan uit dat er sprake is van verschillende daders en dat er tussen de overvallen vooralsnog geen direct verband bestaat.

Een snackbar aan de Baardwijksestraat werd in die periode twee keer slachtoffer. In beide gevallen was het scenario nagenoeg gelijk. De eerste overval vond plaats op vrijdagavond 28 juli 2007. Er was toen sprake van één dader, die rond 23.00 uur (sluitingstijd) binnen kwam. Hij bedreigde de aanwezige eigenaar met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. De uitbater vluchtte na achteren, waarna de overvaller zelf een graai in de kassa deed.

Vrijdagavond 18 januari werd dezelfde zaak weer omstreeks 23.00 uur overvallen. Ditmaal was er sprake van twee gewapende overvallers. De eigenaar bracht zichzelf wederom in veiligheid door meteen de tussendeur te sluiten. De daders vertrokken zonder buit.

Het opsporingprogramma Bureau Brabant besteedde maandag 12 november aandacht aan een diefstal die 28 september plaatsvond in een hotel aan de Van Andelstraat. De nachtportier hoorde in het holst van de nacht vreemde geluiden in het hotel. Hij zag vervolgens mannen met bivakmutsen rond het hotel lopen en verwachtte dat zij van plan waren om een overval te plegen. Hij bracht zichzelf in veiligheid en voorkwam een confrontatie met de verdachten. Later bleek dat er vanuit de receptie geld was gestolen.

Zondagavond 20 januari 2008 vond rond 23.00 uur een gewapende overval plaats op een fast-food restaurant aan de Van Andelstraat. Twee gewapende overvallers bedreigden het personeel en de zeven gasten. De daders spraken daarbij in een buitenlandse taal. Ze maakten geld buit en zijn er vermoedelijk met een auto gevlucht.

Op basis van de nu beschikbare informatie gaat de politie ervan uit dat er sprake is van verschillende daders en dat er tussen de overvallen vooralsnog geen direct verband bestaat. De politie roept getuigen of personen die meer informatie kunnen geven op om zich via 0900 88 44 te melden.

Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Brandweer Kaatsheuvel gedupeerd door inbraak

KAATSHEUVEL: Er is ingebroken in de brandweerkazerne aan de Bernsehoef in Kaatsheuvel. Het misdrijf vond plaats in de nacht van zondag 20 januari en maandag 21 januari rond 03.00 uur. Op dat moment trad namelijk het inbraakalarm in werking. De daders kwamen binnen door een raam te vernielen. Vervolgens kwamen ze uit in de garage van het pand.

Vanuit een brandweerwagen stalen de daders hydraulisch gereedschap en een klein model aggregaat. De politie was negen minuten nadat het alarm in werking trad ter plaatse. De inbrekers waren er toen al vandoor. Er is inmiddels een aangifte opgenomen van de brandweercommandant. Verder heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld naar achtergebleven dadersporen.

Auteur: Andre van den Hul/Desiree Brabers/Jeroen Steenmeijer