Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 21-01

TILBURG, 21 januari 2008

Inwoner Heerhugowaard aangehouden met XTC-pillen

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 08.30 uur een 35-jarige inwoner van Heerhugowaard wegens bezit van harddrugs. De man wilde een disco aan de Heuvelring bezoeken, maar werd bij de deur gefouilleerd. Daarbij troffen portiers een koker met zeventien XTC-pillen aan. De portiers belden daarop de politie die de man meenaam naar het bureau. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Dronken automobilist aangehouden

TILBURG: Een 39-jarige automobilist uit Tilburg is zondagmiddag rond 12.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man slingerend rijden op de Sweelincklaan en konden hem op de Vermeulenstraat langs de kant zetten. Hij blies 910 ug/l, ruim vier maal meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De score van de Tilburger had ook tot gevolg dat het rijbewijs werd ingevorderd, dat gebeurt vanaf 570 ug/l. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Tilburgse jongens (15 en 16) aangehouden na auto-inbraak

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag rond 14.00 uur twee Tilburgse jongens (15 en 16 jaar) aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een oplettende getuige belde de politie toen ze het tweetal in een geparkeerde bestelbus aan de Johannes van Zantenstraat zag zitten, nadat ze eerder verdacht bij de auto rondhingen. Agenten konden het tweetal op aanwijzing van de getuige in de kraag pakken. Van de gedupeerde eigenaar van de auto is aangifte opgenomen; de deur bleek geforceerd en de autoradio was uit de slede gehaald en lag op een stoel. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Jongen (15) slaat bejaarde Tilburger

TILBURG: Twee jongens van 12 en 15 jaar uit Tilburg zijn zondagavond rond 22.00 uur aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 74-jarige inwoner van Tilburg te hebben mishandeld op de Kruidenlaan. De man sprak samen met een buurvrouw een groepje jongeren aan die op diverse ramen van woningen aan de Kruidenlaan aan het bonzen waren.

Daarop werd de 15-jarige jongen kwaad en sloeg de bejaarde man enkele malen in het gezicht. Uit het daaropvolgende politieonderzoek kwamen de twee jongens in beeld. Zij zijn ingesloten op het bureau en voor onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburger aangehouden na woninginbraak

TILBURG: De politie heeft zondagavond kort na 22.30 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden wegens een woninginbraak aan de Dongenseweg. Agenten kregen een melding van een omwonende die een verdachte auto zag bij de woning. Vervolgens hoorde hij breekgeluiden. De politie zag de auto wegrijden via een bospad. In de daaropvolgende achtervolging kwam de auto tegen een boom tot stilstand en vluchtte een onbekende man weg. Met behulp van hun diensthonden lukte het de agenten om de naar later bleek 30-jarige Tilburger te achterhalen. De man is in verzekering gesteld. In de auto, die moest worden weg getakeld, werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen.

Twee dronken Polen aangehouden na ongeval in Berkel-Enschot

TILBURG: Op de Spoorlaan heeft de politie maandagmorgen twee Polen (23 en 32 jaar) aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Het tweetal liep rond 02.00 uur dronken met bebloede kleding over straat, ook had de 23-jarige man diverse verwondingen aan het gezicht en hand. Bovendien was het legitimatiebewijs van deze man gevonden in een auto die onbeheerd werd achtergelaten na een ongeval op de Oisterwijksebaan in Berkel-Enschot. Omdat onduidelijk was wie nu precies achter het stuur heeft gezeten bij dat ongeval, werden beide mannen aangehouden. Uit onderzoek bleek later dat de 32-jarige man de bestuurder moet zijn geweest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd; na verhoor kon beide Polen weer gaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Identiteit slachtoffer noodlottig ongeval A58 bekend

TILBURG: De identiteit van de vrouw die zondagmorgen rond 02.30 uur om het leven kwam toen zij de A58 nabij de Blaak wilde oversteken, is bekend. Het betreft een 17-jarige inwoonster van Tilburg. Ze werd geschept door een auto die in de richting Breda reed; het slachtoffer was op slag dood. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

Auteur: Andre van den Hul