Ingezonden persbericht


Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl

Battlefield heroes geeft het startschot voor EA's nieuwe 'Play 4 free'-businessmodel

Shooter in unieke cartoonstijl geeft een nieuwe dimensie aan Battlefield

Schiphol-Rijk - 21 januari 2008 - Tijdens de conferentie Digital, Life, Design (DLD) in München onthulde Electronic Arts Inc., (NASDAQ: ERTS) vandaag Battlefield Heroes(TM), een compleet nieuwe Play 4 Free-shooter in cartoonstijl. Met de klassieke Battlefield-gameplay in een nieuw jasje hoopt EA een nieuwe schare fans aan zich te binden. Battlefield Heroes is deze zomer te downloaden vanaf www.battlefield-heroes.com. Het is de eerste titel van EA die geheel gratis wordt aangeboden. De game bevat een geïntegreerd matchmaking-systeem dat ervoor zorgt dat je het altijd opneemt tegen spelers van een gelijkwaardig niveau. Het door DICE in Stockholm ontwikkelde Battlefield Heroes vormt het startschot van EA's nieuwe businessmodel, waarbij gratis downloaden en gratis spelen centraal staan. Inkomsten worden gegenereerd door advertenties en micro-transacties. Nooit eerder was het zo eenvoudig om een held te zijn op het slagveld!

"Er is een enorme markt voor online gaming", zegt Gerhard Florin, Executive Vice-President Publishing voor Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa van EA. "Spelers willen hun games op een nieuwe manier beleven. Alles draait om snelle toegang en direct plezier. Met Battlefield Heroes brengt EA zijn eerste grote franchise naar Noord-Amerika en Europa via een nieuw distributiemodel en prijssysteem dat inspeelt op de dynamische gamebeleving van spelers."

Battlefield Heroes is een volledig nieuwe game van het team achter Battlefield 1942(TM) en Battlefield 2(TM). De grappige graphics in cartoonstijl en gameplay spreken spelers van alle niveaus aan. Het is een toegankelijke game, maar dankzij de uitgebreide mogelijkheden om je personage aan te passen en een online meta-game vol diepgang, ben je als speler uren zoet met het ontwikkelen van je personages en het veroveren van de spelwereld.

"De gameplay en de cartoonachtige graphics geven een nieuwe draai aan Battlefield", voegt Ben Cousins, senior producent bij EA DICE, hieraan toe. "De game biedt voor ieder wat wils, of het nu casual gamers betreft of hardcore fans van Battlefield. Via dit nieuwe online model zullen we voortdurend nieuwe content toevoegen. Hierdoor blijft de game fris en uitdagend en kunnen we de feedback van spelers direct integreren. Voor een ontwikkelaar is het een coole nieuwe manier om games te maken."

Battlefield Heroes is in de zomer van dit jaar gratis te donwloaden voor de PC. De game heeft nog geen PEGI-leeftijdsadvies. Voor meer informatie over EA DICE bezoek je www.dice.se of www.ea.com.

###

Over Electronic Arts

Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.