Ingezonden persbericht


Icelandic Glacial gekozen tot Beste Mineraalwater van 2007

Puurheid, smaak en verpakking, gekoppeld aan klimaatneutraal certificering onderscheidt Icelandic Glacial mineraalwater van de 'grote' mineraalwaters.

IJsland (21 januari, 2008) - Icelandic Glacial heeft de "Best Water of 2007" award gewonnen, uitgereikt door de toonaangevende branche-experts van BevNET.com. Icelandic Glacial is niet enkel uitverkozen vanwege haar puurheid, maar ook voor haar recente klimaatneutraal certificering en haar structurele inspanningen om de uitstoot van kooldioxide te beperken - een combinatie die geen enkele ander mineraalwater kan claimen.

Deelnemers in de Best Water of 2007 categorie zijn beoordeeld op de kwaliteit van de bron, de puurheid van het water, het ontwerp van de verpakking en innovatie. "Met honderden mineraalwaters op de markt is het winnen van deze award een grote eer en een beloning voor onze inspanning om de hoogste kwaliteit mineraalwater met de kleinst mogelijke impact op het milieu te leveren, aldus Icelandic Glacial topman en oprichter Jon Olafsson. In een tijd waarin de waterindustrie wordt bekritiseerd vanwege haar impact op het milieu, wordt Icelandic Glacial international gewaardeerd voor haar inspanningen om de CO2 uitstoot te beperken.

Dit bleek ook uit het winnen van de Global Sustainability Award op de Global Bottled Water Conferentie in Mexico City in 2007. De award werd uitgereikt vanwege het feit dat de Icelandic Glacial bottelarij enkel water- en warmtekracht gebruikt en het eerste klimaatneutrale gebottelde water op de markt is.

Ook het innovatieve verpakkingsontwerp van Icelandic Glacial wordt gewaardeerd: de unieke gepatenteerde fles won in de categorie "Best Overall Concept" op de Bottled Water World Design Awards 2005 in Dubai. De verpakking verbeeld een ijslandschap: de bovenkant van de fles heeft een ijsberg reliëf, en kent 4 varianten. Het 3d-label bestaat ook uit een ijsberg in 4 varianten, waardoor er 16 verschillende fles-label combinaties mogelijk zijn. Een onderscheidende verpakking is een belangrijke koopfactor voor een generiek product als water.

Over Icelandic Glacial
Icelandic Glacial is de merknaam van Icelandic Water Holdings ehf, opgericht in april 2004 en gevestigd in Ölfus, IJsland. Grotendeels onbewoond en vrij van vervuiling, is IJsland 1 van de schoonste landen op de planeet. De Ölfus bron is 4.500 jaar geleden ontstaan tijdens een grote vulkanische eruptie. Voor meer informatie, ga naar www.icelandicglacial.com.

Icelandic Glacail wordt in de Benelux gedistribueerd door Kruytbergh Foodservice BV, en is in Nederland verkrijgbaar bij oa. Albert Heijn, Shell, Makro en Sligro. Voor meer informatie, kijk op www.kruytberghfoodservice.nl



Ingezonden persbericht