Time : 17:42:57
Date : 21 January 2008
Sender Name: KORTRIJK XPO

Veel wielersfeer op Velofollies 2008!
Exact 16.769 wielerliefhebbers, daarmee klokte het wielerevent Velofollies af op 20 januari om 19u. Dit is een stijging van bijna 10% t.o.v. vorige editie, en dit op 3 dagen t.o.v. 4 dagen vorig jaar. Op zondag kende het evenement zelfs een stijging in bezoekers van 30%!

Niets dan lachende gezichten dus bij exposanten en bezoekers op Velofollies. De wielersfeer zat er dan ook goed in. Niet alleen waren opvallend meer fietsen vertegenwoordigd dan vorig jaar: Ridley, Merckx, Specialized, Basso, Scott, Granville, Cannondale, Corratec, MBK, Bianchi, en ga zo maar door. Ook de aanwezigheid van bekende namen uit het wielermilieu zoals Jean-Marie Leblanc, Tom Boonen, Paolo Bettini, Stijn Devolder, Johan Museeuw, Frank Vandenbroucke, Nico Mattan,... zorgde voor een unieke sfeer. Zij stelden zich beschikbaar voor signeersessies, praatcafés, of fietsten zich in het zweet tijdens de vele spinningsessies.

Op vrijdag stond Velofollies volledig in het teken van de voorstelling van de QuickStep wielerploeg. Boonen, Bettini, Devolder en co zorgden voor een massa belangstellenden op de ploegvoorstelling en tijdens de signeersessies. Op zaterdag en zondag stond spektakel centraal met o.a. het Open Nationaal BMX Kampioenschap Indoor en de eerste manche van de Wereldbeker Trial. Arnoud Dubois volgt zichzelf op als Belgisch kampioen BMX indoor. Tijdens een spectaculaire race liet hij de Nederlanders Niels Teppers en Martijn Jaspers achter zich. Anthony Pottiers en Toon Jacobs waren respectievelijk 2de en 3de Belg. Zondag was de spanning dan weer te snijden tijdens de finales van de Wereldbeker Trial. In de categorie 26 inch strandde onze landgenoot Kenny Belaey op de 3de plaats. De eerste plaats ging naar de Fransman Gilles Coustellier. In de categorie 20 inch gingen de bloemen naar Benito Ros Charral uit Spanje.

Velofollies heeft duidelijk aan wielerbelangstelling gewonnen en werpt zich op tot hét fietsevenement van het jaar. De organisatie heeft alvast de 3de editie aangekondigd voor januari 2009.

Bijlage bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

Meer info:
Velofollies
Pieter Desmet
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
T: 056 24 11 11
F: 056 25 77 31
E velofollies@kortrijkxpo.com
W: www.velofollies.be