Gemeente Nieuwegein

Gastlessen klimaatverandering Anna van Rijncollege

Klimaatverandering is ook in het onderwijs een belangrijk thema. Voor het vwo is klimaat een examenonderwerp. Dit alles was reden voor de gemeente Nieuwegein gastlessen over klimaatverandering in het voortgezet onderwijs te faciliteren.

Zon en wolken De film ´An Inconvenient Truth´ heeft veel teweeg gebracht in de wereld. Jong en oud denkt dankzij deze film na over de gevolgen van ons doen en laten op het klimaat.

Op het Anna van Rijncollege verzorgen studenten van de Universiteit Utrecht gastlessen over klimaatverandering in de hoogste klassen van havo en vwo. De film An Inconvenient Truth is leidraad bij lessen. De lessen worden in januari en februari gegeven.

Het Anna van Rijncollege besteedt zelf ook aandacht aan dit maatschappelijke probleem. De jaarlijkse Anna van Rijnlezing heeft dit jaar klimaatverandering als onderwerp. Daarvoor heeft de school Salomon Kroonenberg uitgenodigd. Salomon Kroonenberg vertegenwoordigt het ´tegengeluid´, hij draagt een kritisch standpunt uit over de film van Al Gore. De lezing vindt plaats op 21 januari.