Erasmus Universiteit Rotterdam

Nieuw kenniscentrum stedelijk management bundelt de krachten in Rotterdam

Een stedelijk manager moet van alle markten thuis zijn

Het welvaarts- en welzijnsniveau van landen wordt direct bepaald door de leefkwaliteit in de steden. Zo spelen de steden een cruciale rol bij de aanpak van klimaatverandering en zien steden zich steeds meer geconfronteerd met complexe problemen. Het nieuwe Erasmus Centre for Urban Management Studies bundelt hoogstaand onderwijs en onderzoek op het gebied van stedelijke ontwikkeling en management vanuit diverse disciplines. Op maandag 21 januari 2008 geven burgemeester Ivo Opstelten en rector magnificus Steven Lamberts van de Erasmus Universiteit Rotterdam het startsein voor het centrum op het stadhuis van Rotterdam.

Steden in Europa, maar ook in andere delen van de wereld, staan voor ingewikkelde beleidsvragen, waarin ruimtelijke, economische en sociale vragen samenkomen. Globalisering en immigratie hebben een immense invloed op stedelijke ontwikkeling en vragen om nieuwe visies en beleidsantwoorden. Dit versterkt de behoefte aan gedegen onderzoek en academisch onderwijs op het gebied van urban management. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam gebeurt dit al jaren vanuit verschillende disciplines en invalshoeken. Het Erasmus Centre for Urban Management Studies (ECUMS) bundelt de krachten, zodat de Erasmus Universiteit Rotterdam zich, in samenwerking met de stad Rotterdam, verder kan ontwikkelen als internationaal centrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van stedelijke ontwikkeling en onderwijs.

Nadere informatie:

Uitsluitend voor de redactie:
Bij deze nodigen de Erasmus Universiteit Rotterdam en de gemeente Rotterdam u uit de presentatie van het ECUMS op maandag 21 januari 2008 bij te wonen, van 11.00 tot 12.00 uur.
Plaats: Stadhuis Rotterdam, Coolsingel, zaal 113

Programma

11.00 uur welkomstwoord burgemeester Ivo Opstelten 11.10 uur prof.dr. Steven Lamberts, rector magnificus Erasmus Universiteit Rotterdam
11.20 uur prof.dr. Leo van den Berg, wetenschappelijk directeur ECUMS 11.30 uur dr. W. van Winden, managing director, presentatie nieuwe website
11.50 uur receptie

Informatie: Mediarelaties, Sandra van Beek, Yvette Nelen, tel. (010) 408 1216
e-mail: press@remove-this.eur.nl
vanaf maandag 21 januari 2008, 11.30 uur: http://www.ecums.nl

17 januari 2008