ABN AMRO

Amsterdam, 21 januari 2008

ABN AMRO Participaties neemt meerderheidsbelang in GEVEKE

ABN AMRO Participaties en het management van Geveke hebben de aandelen overgenomen van Geveke Investments bv door middel van een management buy-out. Vóór deze overname nam het management van Geveke, naast Halder als meerderheidsaandeelhouder, ook al deel in de eigendomsstructuur van het bedrijf.

Geveke bv is een in Amsterdam gevestigde holdingmaatschappij en bestaat uit diverse industriële ondernemingen, die elk een op afnemersgroepen afgestemd productaanbod en marktbenadering hebben. In Nederland opereren de handelsondernemingen Geveke Werktuigbouw en Geveke Intern Transport. De activiteiten bestaan uit het adviseren, ontwerpen, leveren en onderhouden van een breed pakket aan technisch hoogwaardige producten als pompen, compressoren, luchtbehandelings-apparatuur, apparatuur voor de kunststofverwerkende industrie en intern transportapparatuur. De producten worden betrokken van gespecialiseerde, internationaal gerenommeerde fabrikanten en worden ondersteund door een eigen service organisatie.

Op de Belgische markt zijn de werkmaatschappijen Geveke Process Technology, Geveke Climate Technology en CompAir Geveke actief. De activiteiten lijken sterk op die van Geveke Werktuigbouw, waarbij Geveke Process Technology zich specialiseert in pompen en filtratie, Geveke Climate Technology actief is op het gebied van klimaattechnologie en CompAir Geveke zich toelegt op hoogwaardige compressoren en persluchtsystemen. In Maleisië en in een deel van Zuidoost Azië verzorgt Geveke Malaysia de engineering, bouw en levering van klantspecifieke pomppackages voor de olie- en gasindustrie.

Geveke realiseerde in 2007 een omzet van EUR 70 miljoen en heeft in totaal circa 250 medewerkers in dienst. Financiële details van deze transactie zijn niet bekend gemaakt.

ABN AMRO Participaties en het management van Geveke zullen zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van de onderneming, waarbij ook acquisities tot de mogelijkheden behoren. Arnoud Wiezer, algemeen directeur van Geveke, is blij met ABN AMRO Participaties als partner voor de toekomst. "Geveke wil graag verder groeien in de komende jaren. Wij zijn blij dat ABN AMRO Participaties onze ambities met haar kennis en financiering wil ondersteunen."

Bob Kramer van ABN AMRO Participaties over de transactie: "Geveke heeft in haar specifieke deelmarkten ijzersterke posities opgebouwd. Wij willen het management graag ondersteunen om daarop verder te bouwen."

Over ABN AMRO Participaties
ABN AMRO Participaties is de Nederlandse private-equity tak van ABN AMRO Bank N.V. ABN AMRO Participaties richt zich op middelgrote Nederlandse ondernemingen met groeipotentieel, waarbij zowel meerderheids- als minderheidsbelangen tot de mogelijkheden behoren. In het afgelopen jaar verwierf ABN AMRO Participaties reeds belangen in INCOTEC (behandeling van zaden), BMA Ergonomics (ergonomische stoelen), Eekels Pompen (waterpompen) en Attema (electrotechnisch installatiemateriaal). De totale portefeuille van ABN AMRO Participaties telt meer dan 20 ondernemingen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
ABN AMRO Pers Informatie 020-6288900
Geveke, dhr. Arnoud Wiezer 020-5829111


---- --