Gemeente Rotterdam

Executieveiling auto's wanbetalers voortaan via internet

Voor de het actuele veilingaanbod van openbare verkopen klikt u op Zie het origineel


De eerste executieveiling via internet start op 21 januari 2008 om 8.00 uur

Gemeentebelastingen neemt regelmatig auto's in beslag omdat de eigenaar van de auto niet op tijd de belastingaanslag heeft betaald.

De gemeente Rotterdam voert een streng beleid met betrekking tot wanbetalers van gemeentelijke belastingen en andere maatschappelijke vorderingen. Gemeentebelastingen Rotterdam heeft de wettelijke mogelijkheid om beslag te leggen op roerende zaken, waaronder autos en andere voertuigen. Als belastingschuldigen 28 dagen na inbeslagname van de auto hun belastingschuld nog niet hebben betaald, mag de gemeentelijke belastingdeurwaarder zonder tussenkomst van de rechter overgaan tot executoriale verkoop.

Deze auto's worden verkocht via ExecutieVeiling.nl, tenzij de wanbetalers voor 21 januari 2008 alsnog hun belastingschuld betalen.

Meer mensen kunnen meedoen
Om meer mensen de kans te geven aan een executieveiling deel te nemen, heeft Gemeentebelastingen Rotterdam gekozen voor de internetveiling. Hiervoor maakt Gemeentebelastingen gebruik van ExecutieVeiling.nl. Door de samenwerking met ExecutieVeiling.nl - onderdeel van Troostwijk Veilingen - wordt professionele veilingkennis en bijzondere invorderingskennis gebundeld, waardoor zowel het belang van de belastingschuldige (zo hoog mogelijke opbrengst) als van de kopers (eerlijke kans met bieden en correcte afwikkeling) via Executieveiling.nl goed gewaarborgd is.

Honderden autos per jaar

In 2006 zijn circa 305 autos executoriaal verkocht. In 2007 zijn 1875 autos in beslag genomen. Hiervan zijn 425 in de executieverkoop terecht gekomen. Gemeentebelastingen Rotterdam zal vanaf januari 2008 de in beslag genomen autos wegens belastingschuld via Executieveiling.nl aanbieden.

Als u wilt meebieden op de openbare internet veiling moet u zich eerst registreren bij Executieveiling.nl.

Vanaf 10 januari 2008 om 12.00 uur zijn de auto's op internet te bekijken
op