Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen opent bijeenkomst cameratoezicht bedrijventerreinen

BARENDRECHT (donderdag 17 januari) ­ Op maandag 21 januari opent burgemeester Van Belzen om 16.00 uur in Theater het Kruispunt een informatiebijeenkomst over cameratoezicht op de Barendrecht- se bedrijventerreinen en het vrachtwagenparkeerterrein. Als voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen Barendrecht ondertekent hij deze middag om 15.30 uur een contract met beveiliger Trigion.

In 2007 heeft de Stichting CBBB de onderhandelingen met beveiliger Trigion over cameratoezicht afgerond. Samen met Trigion is een plan opgesteld om dit in 2008 zonder kostenstijging voor de individuele deelnemers te realiseren. Van Belzen maakt zich hard voor een goed en veilig ondernemersklimaat. "Cameratoezicht kan een belangrijke bijdrage leveren aan een adequate aanpak van de handhaving van de openbare orde en vei- ligheid. Zo wordt het makkelijker aanhoudingen te verrichten en is na het plaatsen van de camera's meestal sprake van een daling van het aantal incidenten. Het gevoel van veiligheid groeit hierdoor."

Samenwerking noodzakelijk
Voor de bijeenkomst zijn ruim 600 Barendrechtse bedrijven uitgenodigd. De middag staat geheel in het teken van cameratoezicht. Zo wordt er onder andere ingegaan op de specifieke situatie van de bedrijventerreinen, cameratechniek, de AlarmServiceCentrale en mobiele surveillance. Goede samenwerking tussen onderne- mers, de politie, beveiligingsdiensten en de gemeente Barendrecht is noodzakelijk om collectieve beveiliging tot een succes te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld 30 locaties op de bedrijventerreinen nodig om cameraŽs met antennes en steunzenders te plaatsen. Wanneer de handen ineengeslagen worden kan er sneller aangevan- gen worden met de werkzaamheden van Trigion.

Noot voor de pers,