Politie Rotterdam Rijnmond


* INTERNETSITE AL 31.000 KEER BEZOCHT
De site met daarop de foto's van vernielers bij en rondom metrostations tijdens de jaarwisseling die de politie Rotterdam-Rijnmond woensdagmiddag op internet plaatste is vrijdagmiddag rond het middaguur al 31.000 keer bezocht. Donderdag meldden zich twee verdachten en kwamen diverse zeer bruikbare tips binnen. Naar aanleiding van deze tips worden aanhoudingen zeker niet uitgesloten. De foto of het filmpje van de verdachten die zich melden en van wie de identiteit is vastgesteld wordt van internet verwijderd.
Bij de plunderingen en vernielingen was een groot aantal personen betrokken. Ook deze personen werden opgenomen middels camera's van het videobewakingssysteem. Vooralsnog bieden wij deze mensen de gelegenheid zich te melden bij een politiebureau in de buurt of via de telefoon. Melden zij zich niet, dan zal ook van hen via de media foto- dan wel videomateriaal worden vertoond. De locatie van de site staat op de website www.politie.nl en dan doorklikken naar korps Rotterdam-Rijnmond. De politie vraagt tipgevers om te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook bellen naar M. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN NA UITVAARTPLECHTIGHEID

KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie van district Oost heeft vrijdagmiddag rond drie uur na een 28-jarige verdachte aangehouden en een vuurwapen in beslag genomen. Rond één uur werd de politie gealarmeerd dat tijdens een uitvaarplechtigheid aan de Boezemsingel de 28-jarige verdachte, afkomstig uit Vlissingen, een aanwezige met een vuurwapen bedreigde. Politieagenten begaven zich vervolgens naar het rouwcentrum waar de verdachte, tijdens de dienst, naar buiten kwam en werd aangehouden op grond van het signalement. Nadat de man was gefouilleerd werd geen vuurwapen aangetroffen. Nadat de dienst was beëindigd werd in overleg met de begrafenisondernemer de aanwezigen gevraagd om als men in het bezit was van het vuurwapen zich te melden. Dit gebeurde niet. Hierop werden door de politieagenten, nadat de aanwezigen en de familie afscheid hadden genomen van hun overledene, allen aan de kleding onderzocht. Ook hierbij werd geen vuurwapen aangetroffen. Nadat iedereen het pand had verlaten werd in de aula, in een kast, het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

voor de rechter. Mocht er iemand bij u aan de deur komen collecteren vraag dan altijd naar een identiteitsbewijs. Vertrouwt u het niet? Bel dan direct de politie via 112.