Politie Gelderland-Midden

Verdachten poging beroving aangehouden

Publicatiedatum: 21-1-2008 0:01:02 NB Dit bericht is zowel bij zondag als bij maandag vermeld, ivm met het plaatsen van het bericht rond middernacht.

Nijkerkerveen - De politie heeft zondagavond omstreeks 23:00 uur twee verdachten aangehouden op verdenking van poging tot beroving van een vrouwelijke taxichauffeur.

Zondagavond omstreeks 21:15 uur werd de vrouw overvallen op de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen. De taxichauffeur had kort daarvoor drie passagiers opgehaald op station Amersfoort. In Nijkerkerveen zouden de passagiers haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hebben bedreigd. De taxichauffeur wist de poging tot beroving te voorkomen. Zij is ongedeerd en er is niets buitgemaakt. De verdachten vluchtten na de poging tot beroving.

Direct na de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld. Agenten hebben in de omgeving naar de drie vermeende overvallers gezocht. Omstreeks 23:00 uur kon de politie twee verdachten, allebei zeventien jaar oud en afkomstig uit Barneveld en Voorthuizen, in Nijkerkerveen aanhouden. Bij de aanhouding heeft de politie een vuurwapen in beslag genomen. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

De politie vraagt getuigen van de poging tot overval zich te melden. Mocht u zondagavond omstreeks 21:15 uur iets verdachts hebben gezien rondom de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen of de taxichauffeur met haar passagiers gezien hebben in Amersfoort, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
026 -376 3052 (tot 00:30 uur)