Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 20 januari

* AUTOMOBILIST ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN

DE EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die achter het stuur was gaan zitten, terwijl net zijn rijbewijs was ingevorderd. Zaterdagochtend kregen agenten de melding dat er een automobilist was weggereden, terwijl zojuist zijn rijbewijs was ingevorderd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Gewaarschuwde politiemensen zagen de man bij zijn woonhuis aan de Opzoomerlaan in Hellvoetsluis met de auto stoppen en de sleutel van het voertuig snel onderhands geven aan zijn passagier. Agenten hadden ook gezien dat de man auto had gereden. Ze hielden daarop de 33-jarige man aan en brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* GROTE VERLICHTINGSCONTROLE
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft op de Amnesty Internationallaan een grote verlichtingscontrole uitgevoerd. Hierbij zijn voornamelijk personenauto's bekeken. Voor de volgende constateringen werden waarschuwingen uitgedeeld: kentekenverlichting niet in orde (30), niet werkende fietsverlichting (11), alleen gebruik stadslicht (3), niet zichtbaar kenteken (1), verlichting voor of achter niet werkend (16) en onnodig gebruik van mistlampen (4).


* AUTO TEGEN PAAL / BESTUURDER WEG
SOMMELSDIJK - De politie onderzoekt de toedracht van een eenzijdig ongeluk waarbij de bestuurder was weggegaan. De politie benadrukt nog dat alcohol in het verkeer een slechte combinatie is en is daarom komende periode weer bezig met voorlichting en regelmatige alcoholcontroles, ook gericht op de jeugd. Zaterdagochtend rond kwart voor vier kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding van een auto met een lichtmast. Vermoedelijk met hoge snelheid is een auto tegen een paal aangereden op de kruising van de Westelijke Achterweg met de West-Krakeelstraat. De bestuurder zat waarschijnlijk niet in de gordels en is tegen de voorruit van de auto aangeklapt. Dit is het vermoeden van agenten, omdat er bloed tegen de gebarsten voorruit aan zat. De bestuurder is overgestapt in een ander voertuig en weggereden. Het beschadigde voertuig is nog wel in een parkeervak geduwd. Op de achterbank van de beschadigde auto lagen lege bierflesjes. De eigenaar van de auto, de moeder van de bestuurder, kon telefonisch niet in contact treden met de bestuurder, haar 19-jarige zoon uit Achthuizen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN DANKZIJ OPLETTENDE GETUIGEN

NIEUWE-TONGE - De politie heeft een vernieler aangehouden dankzij oplettende getuigen. Zaterdagochtend rond kwart voor drie kreeg de politie melding dat een jongen blikjes bier tegen een abri had gegooid. Daarna had hij net zolang aan een houten paal getrokken totdat deze in tweeën brak. Politiemensen troffen de man aan in de abri, maar ontkende het geheel. Enkele getuigen echter bevestigde het verhaal en hadden gezien dat de 17-jarige verdachte uit Middelharnis inderdaad de vernielingen had gepleegd. Agenten hielden daarop de verdachte aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De ouders van de jongen hebben de vernieler tenslotte opgehaald van het politiebureau. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. De politie benadrukt nog dat de waarnemingen van oplettende getuigen altijd belangrijk zijn en vraagt getuigen om dan ook altijd contact op te nemen met de politie, zodat dergelijke zaken opgelost kunnen worden.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee verdachten aangehouden van vernieling in de trein. De politie kreeg zaterdagochtend rond kwart voor zeven melding dat er op station Noord een trein stond waarin jongeren zaten die vernielingen hadden gepleegd. Ze hadden ondermeer in de trein WC-papier in de brand gestoken. Tevens waren de jongens baldadig en veroorzaakten ze geluidsoverlast. Agenten hielden het tweetal, een 17-jarige uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige Rotterdammer, aan en brachten hen over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF
ROTTERDAM-NOORD / SCHIEBROEK - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof waarbij een jongen op straat is beroofd. Vrijdagavond rond half tien kreeg de politie melding van een straafroof. Vlak bij de Peppelweg werden de drie jongeren, twee meisjes en een jongen, benaderd door vier daders, waarvan één van hen een voorwerp bij zich had dat leek op een vuurwapen. De jongen heeft zijn horloge, portefeuille en zijn telefoon aan de daders afgegeven, die daarop weggingen. De politie ondervraagt getuigen en verricht buurtonderzoek om achter de toedracht te komen van deze straatroof.


* VERDACHTEN BELEDIGING/BEDREIGING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-OOST / CROOSWIJK - De politie heeft twee verdachten van bedreiging en belediging aangehouden. Zaterdagochtend rond elf uur kreeg de politie melding dat er op de Zaagmolenbrug een 48-jarige Rotterdamse vrouw stond die zojuist was bedreigd en beledigd door een man en een vrouw. Dit was een paar maanden daarvoor ook al gebeurd. Toen de vrouw deze ochtend een bushokje inging aan de Kerkhoflaan om op de bus te wachten, begon het tweetal daar ook weer direct mee. Vervolgens is het drietal bus 38 ingestapt, maar stapte de 48-jarige na een paar haltes uit. Daarop belde ze de politie die een onderzoek in de omgeving instelde. Agenten hebben de bus een stopteken gegeven en haalden daar het tweetal, een 21-jarige Rotterdamse en een 25-jarige Rotterdammer, uit waarna ze door de agenten werden gearresteerd. Politiepersoneel bracht hen over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader
* POLITIE ACHTERHAALT IDENTITEIT OVERLEDEN PERSOON

ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht en de doodsoorzaak van een overleden man die zaterdagochtend rond kwart voor twaalf werd gevonden in het water van de Vredenoordkade. Zaterdagochtend rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van een voorbijganger die een lichaam zag drijven aan de Vredenoordkade. Politie en brandweer hebben het lichaam van de man uit het water gehaald en meegenomen. Na een lijkschouw blijkt dat de man sinds 16 december 2007 in verwarde toestand zijn huis heeft verlaten en sindsdien spoorloos was. Het gaat om een 44-jarige man uit Heerenveen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.


* ALCOHOLCONTROLE / VLUCHTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / OOSTERFLANK - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd. Tussen zaterdagavond half elf en zondagochtend half zes controleerden agenten op de Hoofdweg (onder het viaduct van de A16) 1004 bestuurders op het gebruik van alcohol in het verkeer. Daarbij hielden politiemensen 14 bestuurders aan die teveel hadden gedronken. Het hoogst gemeten alcoholpromillage in het bloed was 1,8. Ook is er een bestuurder aangehouden die inreed op een politiemedewerker. Een agent gaf een auto die van de snelweg af kwam een stopteken, die daaraan niet voldeed. Hij reed in op collega's die nog net opzij konden springen. De voet van een politieman is daarbij nog wel geraakt. Even verderop kwam de auto tot stilstand en werd het voertuig klemgezet door collega's, die de 26-jarige Rotterdammer uit zijn auto haalden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed te hebben. De verdachte is direct aangehouden voor poging doodslag.


* DRONKEN DOORRIJDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die dronken achter het stuur zat en doorgereden was na een aanrijding. Zaterdagavond rond acht uur kreeg de politie melding dat een getuige bij een doorrijder stond. In de Maastunnel had een aanrijding plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Het slachtoffer was achter de doorrijder aan blijven rijden, toen deze zag dat de automobilist zijn auto parkeerde bij de Wolphaertsbocht. Gewaarschuwde agenten zagen de man slapend in zijn auto en was onder invloed van veel alchol. De 42-jarige Schiedammer had een alcoholpromillage van ongeveer 2,3 in het bloed. Agenten namen het rijbewijs van de man in en legden hem een boete op van 1350 euro het dronken autorijden en 220 euro voor het doorrijden na een aanrijding. Hij is ingesloten om te ontnuchteren.


* ONDERZOEK POLITIE NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-ZUID / OUD-CHARLOIS - De politie onderzoekt de toedracht van een steekpartij waarbij een man is aangehouden. Zaterdagavond rond negen uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Habsburgstraat. Terplekke zagen agenten een slachtoffer met diverse verwondingen, ambulancepersoneel bracht de gewonde man, een 26-jarige Rotterdammer, over naar het Erasmus MC ziekenhuis. Een 29-jarige Rotterdammer die in de omgeving aanwezig was en vermoedelijk een bekende van het slachtoffer, is door agenten aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
MAASSLUIS - De politie heeft een hennepkwkerij aangetroffen. Zondag rond kwart over vijf kreeg de politie melding dat er waterlekkage was bij een woning aan de BM Zaneveldstraat. Agenten gingen samen met de brandweer de woning binnen en zagen een laag water van 2 cm over de gehele woning, waar ook overal elektriciteitsdraden lagen. Ze ontdekten tevens een hennepkwekerij waar ongeveer 500 planten in stonden. Het hennepteam zal zorg dragen voor de ontmanteling van de illegale kwekerij. Ook Energiebedrijf Eneco is ingeschakeld. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - De politie heeft na een tip van een oplettende getuige een verdachte aangehouden van straatroof. Vrijdagavond rond kwart over tien kreeg de politie melding van een straatroof. Op de Prof. Kamerlingh Onnelaan was een 48-jarige Schiedamse vrouw beroofd van haar tas. De daders (die langsrenden en de tas van haar schouder rukten) zijn daarop weggegaan. Een oplettende getuige die buiten een sigaret stond te roken zag dat de vrouw overvallen werd en dat één van de jongens naar een braakliggend terrein liep om de inhoud van de tas te controleren. Hij praatte politieagenten bij die daarop de jongen aanhielden. De verdachte had ondermeer de gsm van het slachtoffer in zijn zak. De 22-jarige jongen uit Vlaardingen is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek naar ondermeer de andere verdachte.

Uitgave zaterdag 19 januari

* AANRIJDING AUTO EN WANDELAAR
OUDENHOORN - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding van een auto met een wandelaar. Vrijdagavond rond kwart voor negen kreeg de politie melding van een aanrijding op de Eeweg bij Oudenhoorn. Daar had een 16-jarige jongen uit Oudenhoorn gelopen op de Eeweg met een scooter aan zijn hand. Hij kwam uit de richting van Oudenhoorn en ging richting de Zeedijk. Een bestuurder van een personenauto reed in dezelfde richting en botste tegen de jongen en de scooter aan. De 49-jarige bestuurder uit Oudenhoorn is verhoord op het politiebureau over de toedracht van het ongeluk. De gewonde jongen is overgebracht naar het Erasmus MC Ziekenhuis.


* DIEF AANGEHOUDEN DOOR GOED OPTREDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die een kassalade gestolen had bij een winkel voor huishoudelijke artikelen aan 't Plateau. Vrijdagmiddag rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een winkeldiefstal met geweld. Daar aangekomen bleek dat een 33-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) de kassalade had gestolen en weg probeerde te komen. Bij de uitgang ontstond echter een worsteling met een personeelslid en een 41-jarige getuige uit Spijkenisse. De verdachte kon hierop onder controle worden gebracht. De verdachte is door de getuige beetgepakt en heeft hem weer de winkel in gewerkt. Door de goede werkwijze van het personeelslid en de getuige die gezamenlijk de verdachte hebben tegengehouden, is de verdachte aangehouden door agenten. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* ALCOHOLCONTROLE
SCHIEDAM - De politie heeft van vrijdagavond zes uur tot zaterdagochtend half twee een alcoholcontrole uitgevoerd. Agenten controleerden daarbij 682 bestuurders op de Tjalklaan. In totaal bleken 10 bestuurders teveel te hebben gedronken. Bij 5 arrestanten is het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder bleek ook nog verdovende middelen bij zich te hebben, dit is door politiepersoneel in beslag genomen. Het hoogst geblazen alcoholpromillage was 1,4 in het bloed.


* MAN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-OOST / CROOSWIJK - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van een steekpartij. Zaterdagochtend even over vieren kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Boerschaplaan. Daar bleek dat een 24-jarige Rotterdammer een 39-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben gestoken. Ze had een verwonding aan haar nek. Kort daarop is de verdacht in de woning aan de Boerschaplaan aangehouden. Politiemensen brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw is overgebracht naar het Erasmus MC ziekenhuis.


* ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een ANPR-controle uitgevoerd in het centrum van Rotterdam in de wijk Cool. Deze actie is uitgevoerd met diverse partners zoals de Verkeersdienst, Rijksbelastingdienst, Gemeentelijke belastingdienst, de Douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De voertuigen werden op verschillende locaties in de wijk gescand door agenten en de motorrijders begeleidden dan de auto's naar de controleplaats aan de Schiedamsevest. Agenten hebben twee bestuurders aangehouden die teveel gedronken hadden. Daarnaast inden zij voor 1.215 euro aan openstaande boetes en troffen zij 1 keer iemand aan die auto reed zonder rijbewijs. Daarnaast zagen zij de volgende overtredingen: gladde banden (22), lekke uitlaat (2), geen verlichting (17), lekkage brandstof (3), apk verlopen (5), te getinte ruiten (2), gebroken spiegels (2), onjuiste kentekenplaat (4) en verboden verlichting (2). Van de 1446 gescande voertuigen gaven er 123 een 'hit'.
De Gemeentebelasting inde voor een bedrag van ongeveer 7.400 euro. Tevens legden de medewerkers beslag op 9 voertuigen. De Rijksbelasting inde voor een totaalbedrag van 4.835 euro en legde ook beslag op 9 voertuigen.


* DIVERSE ALCHOLCONTROLES
ROTTERDAM-CENTRUM EN ZUID - De politie heeft diverse alcoholcontroles uitgevoerd op de Willemsbrug en de Erasmusbrug tussen vrijdagavond kwart voor elf en zaterdagochtend tot drie uur. In totaal hadden 9 bestuurders teveel alcohol gedronken. Onder de arrestanten was ook een bestuurder uit België. Deze automobilist had een alcoholpromillage van 1,5 in het bloed en moest terplekke een bekeuring van 930 euro betalen.