Campagne tegen auto-inbraken in Helmond

Helmond, 21-01-2008 o De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale spiegelhanger gemaakt.

Aanleiding campagne

Het aantal auto-inbraken in Helmond blijft stijgen. In 2007 is het aantal inbraken in autos aan het einde van het jaar 778.In 2006 was er sprake van 995 auto-inbraken, in het jaar daarvoor was dat aantal 678, een afname ten opzichte van 2004 toen het ging om een aantal van 871. Wanneer speciale aandacht wordt gevraagd voor het terugdringen van auto-inbraken, blijkt het aantal terug te lopen.

Spiegelhangers

De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale spiegelhanger gemaakt. Deze kan je aan de binnenspiegel van de auto hangen. Hiermee maak je duidelijk dat er geen waardevolle spullen in de auto liggen. Op de achterkant staan bovendien handige tips om de kans op auto-inbraken te verminderen.

Vanaf 17 januari 2008 worden samen met het weekblad De Trompetter de spiegelhangers huis-aan-huis bezorgd. De aktie wordt ook nader toegelicht op de gemeentepagina in het weekblad de Trompetter. Burgers die het weekblad niet krijgen kunnen spiegelhangers ophalen bij de Helmondse politiebureaus en bij het Stadskantoor van Helmond.

Preventie

Op hotspots (parkeerplaatsen waar vaker sprake is van auto-inbraken) worden onder andere struiken gesnoeid en de verlichting geïnspecteerd en zonodig verbeterd. De politie zal op de hotspots ook extra surveillance uitvoeren.

Met het plaatsen van borden en het ophangen van spandoeken worden automobilisten gewaarschuwd en erop gewezen om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen.

Ook in woonwijken schuwen dieven niet om hun slag te slaan. Via huis-aan-huis-informatie gaat de Gemeente Helmond de burgers attenderen op het treffen van maatregelen. De alertheid van de burgers is belangrijk. Als u iets verdachts zien is het verstandig dit direct (eventueel anoniem) te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie raadt u aan om alert te zijn. Zet uw voertuig niet op onverlichte parkeerterreinen of in een onbewaakte parkeergarage.