Politie Haaglanden

persberichten 20 januari

Haaglanden, 21-01-2008

Deuk in auto geschopt, meteen vast
Den Haag Een politieagenten zagen 18 januari om 04.50 uur dat een man op de Scheeperstraat een deuk in een portier van een auto schopte. De man, die de politieauto met de agenten zag, rende de Kritzingerstraat in, waar agenten hem direct in de kraag konden vatten. De 23-jarige Hagenaar kreeg een proces-verbaal voor vernieling.

Aangehouden voor graffity
Den Haag Een 40-jarige man uit Den Haag overhandigde 20 januari om 08.10 uur direct een spuitbus aan politieagenten die hem controlleerden. Op camerabeelden was te zien hoe de Hagenaar op de Grote Markt met een spuitbus tags achterliet. Op grond van het signalement hielden de agenten de man aan.

Gewond bij aanrijding
Den Haag Bij een aanrijding 18 januari om 20.05 uur op de Jurrien Kokstraat raakte een 53-jarige vrouw uit Den Haag gewond. Het slachtoffer stak op de voetgangersoversteekplaats over en werd aangereden door een 54-jarige automobilist uit Den Haag. De Haagse is met beenletsel en een mogelijke hersenschudding vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Alcoholcontrole
Den Haag B ij een alcoholcontrole op19 januari tussen 19.45 uur en 23.00 uur op de Nieuwe Parklaan moesten 127 automobilisten blazen. In totaal 3 automobilisten reden onder invloed. (230 ugl, 250 ugl en 375 ugl)
Op de Nieuwe Parklaan moest een 28-jarige automobilist uit Woerden om 03.10 uur blazen omdat hij gedronken had. Hij blies 700 ugl. Om 03.30 uur controleerden politieagenten een 25-jarige Hagenaar die moest blazen en 620 ugl blies. Op de Pellenaerstraat was een 43-jarige automobiliste uit Den Haag zo onder invloed dat ze niet kon blazen. Uiteindelijk blies zij 900 ugl. Een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal en invordering van haar rijbewijs was het gevolg. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vermist: Bodine Pereira Caldeira
Den Haag- De politie is op zoek naar de 16-jarige Bodine Pereira Caldeira. Zij is sinds 7 januari vermist, toen zij na een bezoek aan de bioscoop niet meer thuis is gekomen. Bodine is ongeveer 1.65 meter lang, slank, heeft een getinte huidskleur en zwart haar. Op het moment van verdwijning droeg zij een bruine kuitbroek en een donkerrode jas met bontkraag. Zij droeg toen ook een ketting met de letter k en drie gouden ringen. Weet u waar Bodine momenteel verblijft? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kunt informatie over Bodine doorgeven via M.: 0800-7000. Bijgesloten is een foto van Bodine.

Zonder helm, maar met gestolen goed op bromfiets Leidschendam Agenten zagen zaterdag 19 januari om 19.20 uur twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden op de Prins Bernhardlaan. Toen ze de twee staande hielden, bleek de bromfiets gestolen te zijn en zagen ze dat één van hen iets onder zijn jas verstopte. Het bleek een breekijzer. Beide jongens (17 jaar uit Delft en Den Haag) werden aangehouden. Op het politiebureau bleken de jongens nog meer verdachte goederen op zak te hebben. Zo hadden ze ook nog een gestolen paspoort, cocaïne en diverse simkaarten bij zich. De jongens zitten nog vast voor nader verhoor.

Niet snel genoeg bij de kassa
Voorburg Een 49-jarige Voorburgse raakte zaterdag 19 januari om 10.00 uur gewond in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. Ze stond samen met haar man bij de kassa, waar het volgens een 66-jarige man uit Voorburg niet snel genoeg ging. Er ontstaat wat gedoe tussen haar man en de Voorburger, waarbij de vrouw, om erger te voorkomen, tussenbeide kwam. De Voorburger pakte haar daarbij hardhandig beet en verdraaide haar hand dusdanig dat de vrouw naar het ziekenhuis moest. Daar werd een gebroken pink geconstateerd. Inmiddels gealarmeerde agenten hielden de man aan. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en een dagvaarding.

Slingerend over straat
Leidschendam Agenten zagen vrijdagavond 18 januari om 23.20 uur een auto slingerend over de Noordsingel rijden. Ze lieten de 36-jarige bestuurder uit Zoetermeer een blaastest doen. Hij had te veel gedronken en blies 560 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Ook bleek bij controle dat hij helemaal niet had mogen rijden, zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal.

Ruit vernield
Wassenaar De politie kreeg zondag 20 januari om 01.00 uur de melding binnen dat twee mannen op de Van Hogendorpstraat een ruit hadden vernield. Getuigen noemden hun namen en signalement. Agenten kamden vervolgens de buurt uit en hielden op de Langstraat één van de twee verdachten aan. De 24-jarige man uit Wassenaar had bloed op zijn handen en kleding. De recherche onderzoekt de zaak.

Bromfietsster gewond
Rijswijk Een 17-jarige bromfietsster uit Den Haag raakte zaterdag 19 januari om 14.45 uur gewond bij een aanrijding op de kruising van de Huis te Landelaan met de Generaal Spoorlaan. Een 74-jarige Haagse zag haar over het hoofd toen zij rechtsaf wilde slaan. De bromfietsster ging met onbekend letsel in de ambulance naar het ziekenhuis.

Witte snor
Naaldwijk De politie controleerde zondag 20 januari om 00.40 uur een automobilist op de Verdilaan. De 27-jarige bestuurder uit Den Haag kon zich niet legitimeren en het viel de agenten op dat er onder zijn neus een witte substantie zat. Bij de fouillering vonden de agenten een lege verpakking waar men vaak cocaïne in bewaart. Toen de verdachte plaatsnam in de politiewagen, probeerde hij nog twee gevulde verpakkingen tussen de rugleuning en achterbank te verstoppen. De agenten namen die in beslag. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Jongen onwel door drank
s-Gravenzande De politie beëindigde zondagnacht om 01.00 uur een feest op de Buijs Ballotstraat nadat een 14-jarige jongen uit Renswoude onwel was geworden omdat hij veel te veel gedronken had. De jongen lag op straat en had daar overgegeven toen de politie arriveerde. Een grote groep dronken jongeren stond er omheen en al gauw bleek dat de jongen te veel had gedronken bij een drinkspel. De ambulance vervoerde de jongen naar het ziekenhuis en politie stuurde iedereen naar huis.

Jongen (14) steelt lege kratten bier
Schipluiden Een 14-jarige jongen uit Schipluiden bekende na een nachtje nadenken in de cel dat hij vrijdag 18 januari om 20.30 uur betrokken was bij de diefstal van twee lege kratten bier bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. Hij had van het statiegeld snoep gekocht in de supermarkt Getuigen hadden hem herkend, waarop agenten hem in zijn woning aanhielden. Zaterdag 19 januari kon hij met zijn moeder mee naar huis, maar hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Honda rijdt door na aanrijding: politie zoekt getuigen Maasdijk De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige Honda Civic met witte stickers aan de zijkant die vrijdag 18 januari om 20.45 uur doorreed na een aanrijding. Een 14-jarig meisje uit Maasdijk fietste op het Sint Jorispad en moest ter hoogte van de Oranjesluis bij het Blauwhek de weg oversteken. De weg was vrij en zij had de rijstroken al bijna overgestoken, toen een auto haar aanreed. Het meisje kwam op de motorkap terecht en voelde nog de banden van de auto over haar haar rijden toen zij op de weg lag en de auto zonder stoppen doorreed. De bestuurder van de auto die daar achter reed, stopte wél en hielp het meisje. Haar verwondingen vallen gelukkig, gezien de ernst van het ongeval, mee. De getuige kon de politie een beschrijving van de auto geven: Het gaat om een sportieve donkerkleurige Honda, vermoedelijk van het type Civic. Aan de zijkant van de auto zaten witte stickers in de vorm van vlammen. De politie stelt een onderzoek in naar de auto en verstuurde onder andere een sms-alert. (Her)kent u de auto en/of heeft u informatie over de bestuurder? Belt u dan met de politie van Bureau Westland, via 0900-8844. Anoniem kunt u uw informatie doorgeven aan via M.: 0800-7000.

Dronken achter het stuur: aanrijding tegen paal Naaldwijk Een 22-jarige man uit Naaldwijk kroop zondag 20 januari om 02.40 uur na een feestje waarop gedronken had, toch achter het stuur. Zijn voet gleed van de pedalen, waardoor hij tegen een paal op de Simon van Slingerlandtstraat reed. De man verliet echter de plaats van het ongeval en de politie moest hem aan de hand van het kenteken opsporen. Hij werd aangehouden, en moest een alcoholtest afleggen. Hij blies 435 ugl, wat inhield dat hij zijn rijbewijs moest inleveren aangezien hij beginnend bestuurder is. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kreeg een proces-verbaal en zal de schade moeten vergoeden.

Uitbater restaurant mishandeld
Delft Een 45-jarige uitbater van een eetgelegenheid aan het Achterom werd zondag 29 januari om 04.20 uur mishandeld door twee klanten. De man weigerde twee klanten (27 en 32 jaar uit Delft) nog te bedienen, aangezien het sluitingstijd was. Hierop ontstond een woordenwisseling en één van de verdachten sloeg de eigenaar. Een tweede man sprong tussenbeide, echter niet met de bedoeling het slachtoffer te helpen. Hij belette de uitbater te vluchten, zodat zijn vriend nog de nodige klappen kon uitdelen. De gealarmeerde politie hield beide vechtersbazen aan en maakte proces-verbaal op.

Vader krijgt waarschuwing
Delft Agenten gaven een 44-jarige vader uit Schiedam zaterdag 11.30 uur een stevige waarschuwing op het perron van Station Delft. In de beeldencentrale zagen medewerkers een meisje op de grond van het perron zitten met haar benen over de rand. Het meisje stapte zelfs het spoor op om een steen op te rapen. Een volwassen man sloeg het geheel gade en ondernam niets. De agenten die reageerden op de melding van de centrale, plukten eerst het meisje van de rand en spraken daarna de man aan. Het bleek haar vader te zijn die zich van geen kwaad bewust was, omdat hij haar toch wel in de gaten hield. De agenten legden de man het gevaar uit, aangezien hij letterlijk geen zicht had op binnenrijdende treinen.

Ruzie loopt uit op steekpartij
Delft Twee mannen (50 en 48 jaar uit Delft) kregen vrijdag 18 januari om 19.45 uur ruzie op de Buitenhofdreef. Over en weer vielen klappen en de 48-jarige man probeerde de 50-jarige over de reling van het balkon te duwen. De 50-jarige man had echter een mes op zak, waardoor de ruzie escaleerde in een steekpartij waarbij de 48-jarige man verwondingen opliep. Beide mannen zijn aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed
Delft Een 47-jarige vrouw op een scooter moest zondag 20 januari om 02.15 uur haar rijbewijs inleveren. Ze negeerde op de Van de Broekweg in eerste instantie een stopteken van een agent. Pas op het allerlaatste moment stopte ze en viel ze om. Ze moest een blaastest afleggen, met als resultaat 745 ugl. Op het politiebureau moest zij haar rijbewijs inleveren en kreeg ze een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Zoetermeer Een 76-jarige vrouw werd vrijdag 18 januari om 19.55 uur slachtoffer van een straatroof. De vrouw had geld gepind bij de Albert Heyn en liep op de Parkdreef over het voetpad langs het spoor in de richting van de Akkerdreef. Het slachtoffer werd van achteren door drie jongens benaderd. De jongens die alledrie een donkere jas met een capuchon droegen, namen de handtas van het slachtoffer af. Daarna renden de jongens weg in de richting van de Lijnzaadakker. De drie zijn ongeveer 16 jaar oud en 160 ml ang. Heeft u iets gezien of weet u wie de daders zijn van deze straatroof. Belt u dan met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever Anoniem, dan via 0800-7000.

Brute diefstal laptop, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Een 32-jarige vrouw uit Zoetermeer kreeg vrijdagavond om 19.45 uur de schrik van haar leven toen ze met haar twee kindertjes van 4 en 5 jaar oud, op het Panamapad, overvallen werd door twee jongens. Het slachtoffer fietste in de richting van de Voorweg toen een jongen plotseling voor haar fiets sprong en de fiets beetpakte. De vrouw kwam hierdoor met de fiets en de kindertjes ten val. Een andere jongen kwam van achteren aanlopen, greep de tas met daarin de laptop en rende weg in de richting van het stadshart. Deze jongen droeg een zwarte jas en was ongeveer 15 a 16 jaar oud. De jongen die voor de fiets sprong had donkerblond haar met een kuifje en enkele jeugdpuistjes op zijn voorhoofd. Deze jongen droeg een lichte broek en een zwarte jas. Ook hij was ongeveer 15 a 16 jaar oud. Nadat hij probeerde de handtas van de Zoetermeerse te pakken, hetgeen niet lukte, rende hij weg in de richting van het Stadshart. Heeft u iets gezien of gehoord wat de politie kan helpen deze straatroof op te lossen, bel dan met de recherche in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem, dan via 0800-7000.