Politie Friesland

Politieberichten van maandag 21 januari

Fryslân, 21-01-2008 o Politieberichten van zondag 20 januari 11.00 uur t/m maandag 21 januari 07.00 uur.

Veenwouden: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Hoofdstraat. Tussen zaterdagavond en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de winkel werd een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 60-jarige vrouw uit Damwoude aangifte.

Joure: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dukdalf. Tussen zondagmiddag en zondagavond kwam men waarschijnlijk binnen na hengelen. Uit de woning werden een laptop, twee digitale cameras en een portemonnee weggenomen. De 49-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: bromfietser onder invloed van alcohol
De politie heeft zondagmiddag op de President Kennedylaan een 63-jarige bromfietser uit Heerenveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Een voorbijganger had de bromfietser zijn rijden en omdat hij niet helemaal vertrouwde werd de politie gewaarschuwd. De bestuurder werd door de agenten aangesproken en omdat hij op straat niet goed een blaastest kon uitvoeren werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man was al in 1999 ongeldig verklaard.

Dokkum: politie onderzoekt vernieling van brievenbus
De politie onderzoekt de vernieling van een TNT-brievenbus op de Hantumerweg. Zondagavond werd de brievenbus door middel van vuurwerk opgeblazen. Een getuige had de politie gebeld en vervolgens alle poststukken bij elkaar gezocht. Ondank een zoekslag werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Oosterwolde: automobilist aangehouden voor bezit softdrugs De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op het Hornleger een 22-jarige automobilist uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. De bestuurder viel op omdat hij met grote snelheid door het dorp reed. De man kreeg een stopteken, waarna er een controle volgde. Op één van de stoelen zagen agenten ruim 100 zakjes met wiet liggen. De 22-jarige werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de man werd voor nader onderzoek naar het bureau gebracht.

Buitenpost: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Kerkstraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de winkel werden waardepapieren en een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 59-jarige inwoner van Buitenpost aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft zondagavond en nacht weer een groot aantal bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in zeven processen-verbaal en rijverboden. In drie gevallen was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, eventuele bijzonderheden):

Zondagmiddag 17.20 uur, Foarstrjitte in Holwerd, 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Holwerd, de automobilist had op de Foarstrjitte in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt en vervolgens doorgereden. De man werd vervolgens in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd bij de verdachte een bloedproef afgenomen omdat er een vermoeden bestond dat hij zowel onder invloed van alcohol en drugs was;

Zondagavond 21.30 uur, Oostersingel in Dokkum, 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Dokkum, 690 ug/l;

Maandagochtend 01.15 uur, Krikehoeke in Twijzel, 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaagwesteinde, 740 ug/l.