Ingezonden persbericht


Persbericht 08-02

Namenwedstrijd BeverBos-bevers

Dordrecht, 21 januari 2008

Biesboschcentrum Dordrecht start een sms-actie om geschikte namen te vinden voor de twee bevers die het nieuwe BeverBos gaan bewonen.

Het BeverBos is een omheind gebied naast het Biesboschcentrum, waarin onlangs twee bevers zijn losgelaten. Wie over het educatieve wandelpad langs het gebied loopt, komt veel te weten over bevers en hun leefwijze. Er is een kunstburcht die een kijkje in het binnenste van een beverburcht geeft en een observatieburcht, vanwaar je uitzicht hebt over een groot deel van het Beverbos. Een beverpaartje uit Natuurpark Lelystad woont sinds begin januari in het BeverBos.

De twee bevers in het BeverBos hebben nog geen naam. Het Biesboschcentrum heeft een wedstrijd uitgeschreven om aan passende namen te komen. Wie een leuk idee heeft, stuurt een sms-je met 'BEVER' naar 4477. Meedoen kost 40 cent per ontvangen bericht. Een deel van dit bedrag komt ten goede aan het BeverBos. De naam of namen kunnen ook per e-mail gestuurd worden naar bever@biesbosch.org. Een jury van Biesboschdeskundigen maakt een keus uit de inzendingen. Je kunt onder meer een weekendarrangement in de Biesbosch en een opblaasbare kano winnen.

In het beverobservatorium, de voorloper van het BeverBos, woonden 15 jaar lang de bevers Makker en Moek (toen Moek ontsnapte nam Mieneke haar plaats in). Ze stierven in 2005 en 2006. De bevers genoten landelijke bekendheid. Het Biesboschcentrum hoopt dat de twee nieuwe bevers in het BeverBos net zo'n begrip worden als de oude bevers.

Meer informatie over de namenwedstrijd is te vinden op www.beverbos.info. Of bel met het Biesboschcentrum: 078 - 630 53 53.