Ingezonden persbericht


LaCie en Samsung werken samen: supercompacte apparaten met gigantische capaciteit

LaCie Little Disk en USB Key Max eerste met 1,3-inch technologie en 30GB of 40GB opslagcapaciteit

Amsterdam, 21 januari 2008 - LaCie en Samsung ontwikkelden samen de 1,3-inch harde-schijftechnologie voor de ultracompacte opslagapparatuur van LaCie. LaCie introduceert dankzij deze technologie zijn kleinste Little Disk ooit met een capaciteit van 30GB* of 40GB. Daarnaast verschijnt er een nieuwe versie van de populaire USB Key Max die de omvang van een bankpas heeft. Beide producten hebben een USB 2.0-aansluiting en meegeleverde kabels.

De 1,3-inch drive van Samsung is ontworpen voor zo compact mogelijke dataopslag in het formaat van een Compact Flash II-kaart. Door deze technologie kan LaCie in zijn Little Disk en USB Key Max een innoverend ontwerp in broekzakformaat combineren met grote opslagcapaciteit.

"De ontwikkeling van deze compacte opslagapparaten is mogelijk door de nieuwe 1,3-inch technologie van Samsung. Door deze technologie kan LaCie de capaciteit van zijn apparatuur verhogen zonder concessies aan het formaat", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Door deze technologie toe te passen in de nieuwe draagbare apparaten, verhoogt LaCie de capaciteit van de oplossingen van 12GB naar 40GB."

"In het begin van dit milennium introduceerden verkopers van harde schijven de 1-inch drives. Maar door de geringe vraag werden deze drives niet geïntegreerd in mobiele toepassingen", zegt T.J. Lee, vicepresident sales- en marketing van de divisie Opslagsystemen van Samsung. "Doordat de groei van multimediacontent aanhoudt en mobiele toepassingen continu evolueren, koos Samsung ervoor om de 1,3-inch technologie speciaal te ontwikkelen voor toepassingen in massaproductieartikelen. Samsung is verheugd dat LaCie deze technologie gebruikt in zijn nieuwe producten."

De 1,3-inch Little Disk en USB Key Max zijn eenvoudig te gebruiken dankzij de plug-and-play-aansluiting. De harde schijven hebben geen driver en zijn geschikt voor Windows® 2000, XP, Vista, Mac OS X 10.2 of hoger, en voor Linux 2.4 en 2.6. De apparaten zijn FAT32-geformatteerd voor meerdere platformen.

De harde schijf is voorgeconfigureerd met de '1-Click' Backup Software voor pc en Mac van LaCie, en met SilverKeeper Backup Software voor Mac om regelmatig gegevens te back-uppen. LaCie Sync-synchronisatie- en coderingssoftware voor Windows synchroniseert bestanden, e-mails of persoonlijke instellingen met een pc. De AES 128-bit codering beveiligt opgeslagen gegevens.

De nieuwe 1,3-inch Little Disk en USB Key Max van LaCie kunnen met een capaciteit tot 40GB ongeveer 36.000 digitale foto's, 12.000 muzieknummers (MP3-bestanden) of 60 uur dvd-kwaliteitsvideo opslaan**.

Beschikbaarheid

Zowel de 1,3-inch Little Disk als de USB Key Max is rechtstreeks bij LaCie verkrijgbaar of via het dealernetwerk. Voor meer productinformatie: www.lacie.com

Prijzen (inclusief btw)

30GB Little Disk ¤ 99,00

40GB Little Disk ¤ 129,00

30GB USB Key Max ¤ 99,00

40GB USB Key Max ¤ 129,00

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en een van de snelstgroeiende merken in ter wereld, met een merkwaardegroei van 180 procent in de afgelopen vijf jaar. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. De onderneming bestaat uit vijf businessunits: Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business, Telecommunication Network Business en Digital Appliance Business. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld is Samsung Electronics de leidende producent van digitale televisies, geheugenchips, mobiele telefoons en tft-lcd-panelen). In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, IT-apparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van oplossingen voor de woonkamer tot en met geavanceerde narrowcasting-projecten. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht