Ingezonden persbericht


WebEx PCNow biedt toegang op afstand voor Apple Mac

Mac-gebruikers kunnen PCNow 30 dagen kosteloos proberen

Amsterdam, 21 januari 2008 - WebEx Communications, marktleider in on-demand collaboration-oplossingen, introduceert PCNow voor Apple Macintosh. PCNow is een service waarmee gebruikers op afstand toegang hebben tot hun bestanden en programma's. De dienst was al beschikbaar voor pc-gebruikers en bezitters van een handheld, zoals de Apple iPhone. Het vernieuwde PCNow maakt elk denkbare verbinding mogelijk dankzij de nieuwe Cross-Platform Support ( pc-naar-pc, pc-naar-Mac, Mac-naar-pc en Mac-naar-Mac). Zo kunnen gebruikers naadloos communiceren en hebben ze altijd en overal eenvoudig toegang tot bestanden en programma's van elk platform.

"Heb je een pc op je werk, en een Mac thuis? Dit is geen probleem meer met Cross-Platform Support van PCNow. Deze toepassing zorgt ervoor dat Mac-gebruikers data en applicaties op hun Mac eenvoudig kunnen integreren met hun bedrijfs-pc", zegt Bert van der Zwan, VP EMEA van WebEx in Amsterdam. "Deze technologie slaat een digitale brug tussen privé- en zakelijke activiteiten. Tevens bewijst WebEx met dit vooraanstaande product het belang in te zien om overal en altijd bestanden beschikbaar te hebben."

WebEx PCNow is de eerste oplossing die toegang op afstand ondersteunt van pc naar pc en van handheld naar pc. Deze nieuwe versie biedt nu ook Cross-Platform Support. Deze toepassing maakt het ook mogelijk om een pc met een Mac te verbinden en omgekeerd. Daarnaast kunnen gebruikers hiermee twee Mac's verbinden. PCNow is zo ontworpen, dat het lijkt of de gebruiker op zijn of haar eigen computer werkt. Via een eenvoudig in te stellen en uitstekend beveiligde internetverbinding zijn desktopzoekopdrachten uit te voeren en contacten te vinden. Ook het gebruik van de agenda, bewerken van documenten en e-mailen via PCNow zijn uiterst snel en eenvoudig.

WebEx PCNow biedt de volgende nieuwe opties.

* Cross-Plaform Support - biedt ondersteuning voor verbinding tussen pc-pc, pc-Mac, Mac-pc en Mac-Mac met AES-128-encryptie en -authenticatie, zonder firewallobstructie.
* Guest Invite - de gebruiker kan iemand uitnodigen om de desktop van zijn pc of Mac te bekijken of te besturen.
* Remote Webcam Streaming - de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar webcambeelden vanaf een pc op afstand.

Beschikbaarheid
PCNow is online verkrijgbaar voor 7,97 euro per maand (https://pcnow-uk.webex.com/). Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op www.webex.com.

###

Over WebEx
WebEx, nu onderdeel van Cisco (Nasdaq: CSCO), is marktleider op het gebied van on-demand collaboratietoepassingen. WebEx-applicaties worden gebruikt door de gehele organisatie, binnen sales, support, training, marketing, engineering en productontwikkeling. WebEx levert zijn applicaties via het eigen WebEx MediaTone Network, een wereldomspannend netwerk speciaal voor het veilig beschikbaar stellen van on-demand toepassingen. WebEx Communications is gevestigd in Santa Clara, Californië (VS), en heeft regionale hoofdkantoren in Europa (Amsterdam), Azië en Australië.