Ingezonden persbericht


T-Systems beheert alle pakketstations van DHL in Duitsland

Vianen, 21 januari 2008 - DHL besteedt het complete bedrijfsproces van zijn ongeveer 900 pakketstations uit aan T-Systems, de zakelijke divisie van Deutsche Telekom. Het gaat om zelfservicestations waar pakketten 24X7 zijn op te halen en af te leveren. De stations staan in verbinding met een datanetwerk dat veilig alle opdrachtinformatie van de klant naar een datacenter verstuurt. T-Systems is verantwoordelijk voor alle ICT-services: van de machines tot en met de computers. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en geldt ook voor de geplande nieuwe locaties in de komende jaren. World Net, dochteronderneming van Deutsche Post, is van plan om vóór het einde van 2009 1.500 extra stations op te zetten. Hiermee komt het totaal op 2.400 pakketstations.

Om alle stations goed te laten functioneren, ontwikkelde T-Systems de Packstation Center-oplossing. Alle verbindingen vanuit de Duitse DHL-stations komen samen in een servicecenter in Hannover. Hier monitoren en behandelen medewerkers van T-Systems alle processen tussen het datacenter en de DHL-stations. De medewerkers identificeren problemen en lossen ze direct op. Alle klantinformatie die via het netwerk wordt verstuurd, is beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik. DHL informeert zijn klanten direct met een e-mail- en sms-applicatie als een pakket de bestemming heeft bereikt. T-Systems coördineert ook de toegang van en afstemming met externe serviceproviders, zoals schoonmaak- en onderhoudsdiensten voor de pakketstations. De stations zijn 24 uur per dag open. Klanten kunnen hier eenvoudig hun pakketjes ophalen en afleveren, en met hun pinpas betalen voor de bezorgkosten.

Beeldmateriaal van de DHL-pakketstations is te downloaden op: http://www.dpwn.de/fotoservice/cat52_de_DE/BetriebTechnik.html.

###

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Marketing & Communications
Mariëlle van der Werf
Telefoon: 0347 327 387
E-mail: marielle.van.der.werf@t-systems.nl