Voedsel en Waren Autoriteit

Veiligheidsrisico Tefal Pro Fry Oléoclean FR7009

21 januari 2008 - terughaalactie

Tefal heeft geconstateerd dat er een veiligheidsrisico bestaat bij de Tefal friteuse Pro Fry Oléoclean FR7009. Het verwarmingselement van deze friteuse kan in uitzonderlijke gevallen tijdens en na gebruik doorverwarmen zolang de stekker niet uit het stopcontact is gehaald. Hierdoor kan oververhitting ontstaan.

Het risico doet zich alleen voor bij de apparaten die geproduceerd zijn tussen week 14 van het jaar 2005 en week 26 van het jaar 2007. Dit risico betreft niet de Pro Fry Oléoclean friteuses met andere productiedata of alle andere Tefal friteuses.

Uit maximale veiligheidsoverwegingen heeft Tefal besloten tot een vervangingsactie van het verwarmingselement van de desbetreffende friteuses, waardoor het risico van doorverwarmen verdwijnt.

Consumenten wordt verzocht de stekker uit het stopcontact te halen, het gebruik van de friteuse te staken en het speciale Tefal servicenummer te bellen voor instructies: 0800-0221977. Dit gratis telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08.00-18.00 uur.

Meer informatie:

* advertentie Tefal

BELANGRIJKE VEILIGHEIDS- WAARSCHUWING

Tefal Friteuse Pro Fry Oléoclean FR7009

Tefal heeft geconstateerd dat er een veiligheidsrisico bestaat bij de Tefal friteuse Pro Fry Oléoclean FR7009.Bij deze friteuse kan in een incidenteel geval oververhitting ontstaan.
De Pro Fry Oléoclean FR7009 waarvoor dit risico kan gelden,heeft een productienummer:*
eindigend op 05 of 06,of

* eindigend op 07 en waarbij de
laatste 4 cijfers lager zijn dan
2707 (zie de afbeelding hiernaast).
Dit nummer kunt u vinden op de
achterkant van het bedieningspaneel
van de friteuse.
Als u in het bezit bent van deze
friteuse,adviseren wij u dringend:

1.De stekker uit het stopcontact te halen en het gebruik te staken.
2.Het artikel-en productienummer te noteren.

3.Contact op te nemen met de speciale Tefal servicelijn.Het gratis nummer is 0800-0221977,dagelijks bereikbaar van 08.00-18.00 uur. Hier ontvangt u nadere instructies.
Belangrijk:het betreft uitsluitend de hierboven genoemde productienummers van de Pro Fry Oléoclean FR7009.Voor alle overige Tefal friteuses is dit niet van toepassing,deze kunt u gewoon blijven gebruiken. Tefal stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten.Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit.
Wij danken u voor uw medewerking en bieden u onze excuses aan voor het ongemak.
Veenendaal,18 januari 2008
www.tefal.nl
Artikelnummer Productienummer