Persbericht

21 januari, 2008

PC Tools waarschuwt voor Valentijnsdag storm worm

~ Pas op met het openen van bijlagen die over 'liefde' gaan ~

PC Tools heeft een storm worm ontdekt die het thema Valentijnsdag uitbuit. Het gaat hierbij om e-mails met de bijlage 'withlove.exe' en met onderwerpen in de mail zoals 'I would dream' en 'Memories of you'. De leverancier van beveiligingssoftware waarschuwt consumenten dat de worm rootkits aanlevert en het beheer over het systeem overneemt via peer-to-peer communicatie (p2p). Dit kan leiden tot identiteitsdiefstal en financieel verlies voor degene die de mail of bijlage opent.

De storm worm stuurt een e-mail met een lieve boodschap en nodigt de lezer uit om een hyperlink met een IP-adres aan te klikken. Op de gelinkte website wordt getracht om het systeem van de bezoeker binnen te dringen. Lukt dit niet, dan wordt gevraagd om onderstaande link te downloaden:

Kurt Baumgartner, Chief Threat Officer bij PC Tools, vertelt dat de storm worm van 2008 erg lijkt op die van 2007. Toen werden de termen 'Sending you my love' en 'You're the One' gebruikt. "We hebben een variant op de worm ontdekt die bestanden als 'burito.ini' en 'burito5e84-1216.sys' inzet", zegt Baumgartner. "Dit gebeurt voordat de antivirus-producten worden vernietigd en de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan het botnet van de worm. Het 'ini'-bestand bevat een lijst van p2p informatie om de communicatie binnen het botnet in stand te houden en het 'sys'-bestand is een driver die de code diep in het systeem integreert."

(249 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Simon Clausen, Chief Executive Officer en Kurt Baumgartner, Chief Threat Officer zijn beschikbaar voor een interview. Baumgartner kan meer vertellen over het KelnsertQueueApc rootkit gedrag die de storm voedt. Daarnaast is er meer informatie beschikbaar op: http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=ad3bde6bfeb43a92eb29c44f46bfcb5c http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=34f1ff4434ef65c225df372d62f819b0

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools' beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload. PC Tools heeft onderzoekscentra in zowel Sydney (Australië) als Boulder (Colorado). Het hoofdkantoor is gevestigd in Sydney en kantoren in San Francisco, Londen, Shannon, Melbourne, Kiev en in Boulder (Colorado). PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

PC TOOLS AWARDS
PC World Best Buy Award, August 2007, PC Magazine Best Anti-Spyware 2005, Editor's Choice 2006; Windows XP Magazine, Editor's Choice; PC Pro Recommended 2006, A List product; PC Answers Editor's Choice 2006; PC Advisor Gold award 2006; PC User 'Top Buy' 2006; Computer Shopper Best Anti-Spyware of 2006. We have also received Virus Bulletin and Checkmark Certification 2007.

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of het aanvragen van een test kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com