Politie Amsterdam-Amstelland



Politie houdt inbreker aan / Tweede Sweelinckstraat (21/01/08)

De politie heeft een 19-jarige man aangehouden die bezig was in te breken in een pand aan de Tweede Sweelinckstraat in Amsterdam. Agenten ging na een telefonische tip ter plaate en troffen daar een geforceerde toegangsdeur aan. Met behulp van een politiehond werd de woning doorzocht. De verdachte werd door de hond gevonden en door zijn begeleider aangehouden. De wijkteamrecherche van het politiebureau Ferdinand Bolstraat heeft de zaak in behandeling. Schietpartij: geen gewonden, drie aanhoudingen / Droogbak (21/01/08)

De politie heeft vrijdagavond na een schietpartij rond halftwaalf in de omgeving van het Centraal Station drie personen aangehouden. Niemand raakte gewond.

Een drietal mannen ontmoette elkaar in verband met de afhandeling van een geldschuld. Al snel escaleerde het gesprek en werden er bedreigingen over en weer geuit. Dit mondde uit in een achtervolging en een schietpartij.

De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en kon de mannen, in de leeftijd van 25, 40 en 58 jaar, inrekenen. Twee verdachten zijn na verhoor heengezonden, de derde man is inverzekering gesteld.

De recherche van Bureau Opsporing district Centrum heeft de zaak in onderzoek.