Docdata NV

Te verspreiden op 21 januari 2008 U.S. Eastern Standard Time 06.00h. U.K. 11.00h. Continental Time 12.00h.

docdata breidt zijn aandelenbelang in het Duitse fulfilment bedrijf Pegasus e-Business GmbH uit

Het internet service bedrijf docdata maakt vandaag bekend dat het zijn belang van 30% in het geplaatst aandelenkapitaal van Pegasus e-Business GmbH in Münster (Duitsland) heeft verhoogd met een aanvullende 40% tot een meerderheidsbelang van 70%. De balans en de winst- en verliesrekening van Pegasus e-Business GmbH zullen met ingang van 1 januari 2008 worden opgenomen in de consolidatie van docdata.

Michiel Alting von Geusau CEO: "Met deze acquisitie verstevigen wij onze positie als internet service bedrijf in de Duitse markt; een belangrijk focusgebied voor docdata. Ook in de Duitse markt bieden wij nu een volledig dienstenpakket aan voor klanten die via het internet actief willen zijn".

Deze aandelentransactie vloeit voort uit de volledige uitoefening van de calloptieovereenkomst tussen docdata en de andere aandeelhouder van het bedrijf, zoals opgenomen in de oorspronkelijke koopovereenkomst waarmee docdata het 30% minderheidsaandeel heeft verworven in september 2006. De waardering van het aanvullende 40% aandelenbelang was eveneens reeds in de oorspronkelijke koopovereenkomst overeengekomen en is gebaseerd op dezelfde relatieve waardering als die van het 30% minderheidsbelang.

Pegasus e-Business GmbH heeft over het boekjaar geëindigd op 31 december 2007 een omzet gerealiseerd van ongeveer EUR 2 miljoen met een positief resultaat. Derhalve verwacht het management van docdata dat deze acquisitie zal bijdragen aan het resultaat van docdata vanaf de opname in de consolidatie met ingang van 1 januari 2008.


---

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Het internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media

Industrial Automation Integrators (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen
· bewerken van zonnecellen

· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Waalwijk, Nederland, 21 januari 2008

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100 Pagina 1 van 1


---- --