Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Bijeenkomst 21 januari in Rotterdam: 'Onderwijsstages, een wegwijs door het labyrint'

Op 21 januari 2008 vond in Rotterdam een bijeenkomst plaats over onderwijsstages. De middag startte met een plenair gedeelte over Rotterdamse initiatieven op het gebied van onderwijs en over welke bijdrage de werkgever hieraan zal leveren. 's Middags waren er workshops.

De bijeenkomst werd georganiseerd voor medewerkers P&O en gemeentelijke diensten van de Gemeente Rotterdam. Aan deze middag hebben ROC Zadkine, ROC Albeda, Hogeschool In-Holland, Hoge School Rotterdam en Omstreken (HR&O) en de samenwerkende kenniscentra meegewerkt.

Vanuit de gemeenten is vanuit de HR servicedienst een projectgroep gestart. Deze projectgroep had als opdracht het stagebeleid voor de Gemeente Rotterdam te ontwikkelen. Vanuit deze projectgroep is het nu mogelijk diensten en deelgemeenten te ondersteunen voor het efficiënt realiseren van stages door middel van het uniformeren van de processen met betrekking tot stages en werkervaringsplaatsen. Voor een goede afstemming en match heeft de gemeente Rotterdam en site ontwikkeld waarop potentiële stagiaires hun wensen kenbaar kunnen maken. Vervolgens wordt er een match gemaakt.