Gemeente Oirschot

De gemeente voert overleg met woordvoerders van de Stille Wille

Wij hebben op 7 januari 2008 overleg gevoerd met de woordvoerders van de commissie Bestwil en de commissie legalisatie Stille Wille. Tijdens dit overleg is afgesproken dat de gemeente de standpunten van deze commissie over onder andere overgangsrecht, vrijstelling en leges zal bestuderen. Op 25 januari 2008 hebben wij een vervolg overleg met de commissie Bestwil en de commissie legalisatie Stille Wille.

Wij hebben afgesproken met deze commissies dat wij tot 25 januari 2008 geen concrete acties ondernemen. Wij wachten het gesprek met de commissies af en nemen geen besluiten in afwachting op dit gesprek. Na het gesprek op 25 januari lichten wij alle bewoners van de Stille Wille in over de uitkomsten van het overleg. Dit doen wij door middel van brieven en/of persberichten.

Wij verlengen de termijn voor het indienen van een aanvraag voor een gedoogbeschikking

Omdat veel mensen de uitkomst van dit overleg afwachten zijn wij zijn van plan om permanente bewoners van recreatieverblijven meer tijd te gunnen om een aanvraag voor een gedoogbeschikking in te dienen. De precieze nieuwe termijn maken wij na ons gesprek bekend.