Gemeente Enschede

Verbeterd geboorteloket in Medisch Spectrum Twente

Prille ouders kunnen, als hun baby in het Medisch Spectrum Twente is geboren, weer terecht bij het verbeterde geboorteloket in het ziekenhuis. Tijdens de sluiting van het geboorteloket zijn er verbeteringen doorgevoerd, zodat het geboorteloket weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Eind jaren '90 is de gemeente gestart met het geboorteloket in het MST. Omdat deze voorziening niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd zijn er verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt nu op afspraak gewerkt. De medewerkers van het MST plannen deze afspraken in. In het verleden kwam het regelmatig voor dat het geboorteloket werd bezocht door vaders waarvan het kind niet in het ziekenhuis was geboren. Daarvoor is deze service uiteraard niet bedoeld. Verder hebben de ambtenaren van de burgerlijke stand, die de geboorteaktes opmaken, hun kennis verbreed op het gebied van Internationaal Privaatrecht. Immers, het aantal ouders met een buitenlandse nationaliteit is de afgelopen jaren toegenomen. Bij een geboorte moet de afstamming (nationaliteit) en de naam van het kind worden bepaald. Tot slot is er geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen. De werkplek is opnieuw ingericht en aangesloten op de paniekzenders.

De openingstijden van het geboorteloket zijn ook aangepast. Iedere maandag is het geboorteloket nu van 09.00 uur tot 10.30 uur en iedere dinsdag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 10.30 uur, op afspraak, geopend.

In het nieuwe Vrouw Kind Centrum, dat in 2009 gereed is en waarin alle medische zorg voor vrouw en kind bij elkaar komen, wordt het geboorteloket uiteraard ook opgenomen.

21 januari 2008