Radboud Universiteit Nijmegen


Mr. Ashley Terlouw hoogleraar Rechtssociologie

Mr. A.B. (Ashley) Terlouw (Utrecht, 1960) is met ingang van 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Rechtssociologie.

Ashley Terlouw studeerde van 1978 tot 1982 Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht Ze promoveerde in 2003 aan de Radboud Universiteit op de dissertatie Uitspraak en afspraak. Samenwerking tussen vreemdelingenrechters bij ontbreken van hoger beroep.

Van 1983 tot 1992 werkte mr. Terlouw aan de Universiteit Utrecht, eerst als wetenschappelijk medewerker IPR/Privaatrechtelijke Rechts­ vergelijking en later als coördinator van de Wetenschapswinkel Rechten. Daarna werkte ze twee jaar als juridisch beleidsmedewerker bij het Landelijk Bureau Vluchtelingenwerk. Vervolgens was ze gedurende vijf jaar senior beleidsmedewerker bij het Stafbureau Vreemdelingenzaken van de rechtbank Den Haag. Van 1999 tot 2001 werkte ze als hoofd van de afdeling Vluchtelingen bij Amnesty International Nederland. Daarna was ze tot 2003 universitair docent Migratierecht aan de Radboud Universiteit. Sinds 2003 is mevrouw Terlouw lid van de Commissie Gelijke Behandeling. Ze publiceerde artikelen over onderwerpen als gelijke behandeling, rechtspleging en Nederlands en Europees asiel- en migratierecht.

Binnenkort keert mr. Terlouw naar de Radboud Universiteit terug. Ze wordt de opvolgster van prof. mr. C.A. Groenendijk.