Amsterdam Oud Zuid


Enthousiaste reacties oproep activiteiten Edelsteen

Eind vorig jaar heeft het stadsdeel aan buurtbewoners in de Diamantbuurt een oproep gedaan om activiteiten in het toekomstige multifunctioneel buurtcentrum de Edelsteen te organiseren. Het centrum wordt gevestigd in de voormalige Smaragdschool. De Edelsteen wordt een centrale plek in de buurt met diensten en activiteiten voor jong en oud.

Het stadsdeel heeft meer dan twintig reacties ontvangen. Er zaten veel leuke suggesties bij zoals bewegen voor 50-plussers, fitness, muzieklessen, country linedansen, dansavonden, een projectenatelier, orientatiecursussen bouwkundige vaardigheden, schilderclubjes, expositieruimte, etc. Met vrijwel alle inzenders is contact opgenomen en zij ontvangen bericht over wat er met hun suggestie gaat gebeuren.

In het najaar wordt gestart met de verbouwingswerkzaamheden en naar verwachting is De Edelsteen in het voorjaar 2009 in gebruik. Wij houden u op de hoogte over de verdere gang van zaken.

We zijn blij met alle reacties, het betekent dat bewoners betrokken zijn bij de buurt en dat de Edelsteen een echt buurtcentrum gaat worden.

© Gemeente Amsterdam
Disclaimer
Website Stadsdeel Oud-Zuid