AutoRai

John Cooper Works en MINI: al meer dan 50 jaar synoniem voor puur rijplezier

(1/21/2008)
Al meer dan vijftig jaar zijn de namen MINI en John Cooper Works onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan dit unieke succesverhaal wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Doordat de BMW Group de licenties van het label heeft verkregen, zullen alle modellen die MINI specifiek ontwikkelt voor de ware autoliefhebber met sportieve ambities, voortaan het nieuw ontwikkelde John Cooper Works label dragen.

Daarmee wordt de fameuze afkorting JCW nu een integraal onderdeel van het merk MINI, en nóg meer dan voorheen een synoniem voor puur rijplezier en uitbundige dynamiek.

Deze nieuwe merkidentiteit wordt zichtbaar in een nieuw ontwikkeld logo voor alle toekomstige producten van John Cooper Works. Dit geeft een MINI-rijder de garantie van een auto waarin jarenlange ervaring op gebied van autosport wordt gebundeld tot een product dat beantwoordt aan de strenge kwaliteitsnormen waar een MINI aan moet voldoen. Alle high performance componenten van John Cooper Works worden voor MINI op maat gemaakt, en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid afgewerkt. Tot op heden werd de MINI Cooper S aan de hand van een John Cooper Works Tuning Kit getransformeerd tot een volbloed racer- de toekomstige John Cooper Works modellen zullen in eigen fabriek geproduceerd worden.

De samenwerking tussen MINI en de legendarische Formule I technicus John Cooper gaat terug tot 1961, het jaar dat de Mini Cooper het levenslicht zag. Het John Cooper Works label staat voor hoogwaardige opties en accessoires, waarmee de échte liefhebber de mogelijkheid heeft zijn ambities in de autosport na te streven. Andere hoogtepunten van John Cooper Works zijn een aerodynamica pakket, een sportonderstel en een uiterst krachtig remsysteem met geperforeerde remschijven. Ook uiterlijk kan de MINI Cooper met JCW label zich met tal van racy details onderscheiden, zowel voor de carrosserie als het interieur.