CDG Europe BV


Think Citrix: Enterprise Single Sign-On 21-1-2008

Er zijn veel organisaties waar gebruikers eerst op hun PC of het netwerk moeten inloggen en vervolgens met een andere inlogcode en wachtwoord een applicatie dienen te benaderen. Het komt derhalve regelmatig voor dat gebruikers zon tien (of zelfs meer) inlogcodes met bijbehorende wachtwoorden hebben.
Daarnaast stelt elke applicatie eigen eisen aan de inlogcodes en wachtwoorden. Sommige wachtwoorden moeten elke twee maanden worden veranderd, andere elke drie maanden. Het is daarom geen wonder dat deze gebruikers een lijst onderhouden met hun inlogcodes en wachtwoorden.
Dan zijn er ook nog branches waarbij gebruikers voortdurend van werkplek en dus van terminal/ PC wisselen en waarvoor de wet- en regelgeving individuele identificatie vereisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werknemers in ziekenhuizen of mensen die aan balies werken in gemeentehuizen. Deze organisaties zijn op zoek naar een systeem waarin er maar één keer, of in ieder geval minder vaak, moet worden ingelogd.

Problemen
De verschillende inlogcodes en wachtwoorden leveren een groot aantal problemen op. Meerdere malen moeten inloggen is tijdrovend en demotiverend voor gebruikers. Gebruikers zijn veelal niet in staat grote aantallen wachtwoorden te onthouden. Dit houdt in dat helpdesk medewerkers een groot gedeelte van hun tijd bezig zijn met het resetten en opnieuw toekennen van wachtwoorden. Andere eindgebruikers zullen de diverse wachtwoorden opschrijven, op bijvoorbeeld zelfklevende memoblaadjes, wat de veiligheid ook zeker niet ten goede komt.

Wachtwoorden centraal beheren
Enterprise Single Sign-On (ESSO) is een techniek die gebruikers de mogelijkheid geeft om met slechts één authenticatie toegang te verkrijgen tot meerdere applicaties. De inzet van ESSO zorgt ervoor dat wachtwoorden van de diverse gebruikers centraal opgeslagen en beheerd kunnen worden. Doordat gebruikers zelf nog slechts één wachtwoord hoeven te onthouden, heeft dit een positief effect op de veiligheid van het totale netwerk. De systeembeheerder heeft daarentegen beter inzicht in de gebruikersaccounts, wat het beheren van toegangs- en gebruikersrechten aanzienlijk vereenvoudigd.

Oplossingen
Citrix Password Manager 4.5 verhoogt applicatiebeveiliging voor alle applicaties, ongeacht de wijze waarop deze worden aangeleverd. Gebruikers ervaren een verhoogde productiviteit door snelle, automatische logins in Web-, Windows- en host gebaseerde applicaties. Enterprise Single Sign-On is een onderdeel van Citrix Presentation Server 4.5 Platinum Edition, een totaaloplossing voor het ter beschikking stellen van Windows-applicaties. De ESSO functionaliteit is gebaseerd op de technologie van Citrix Password Manager en levert automatische applicatie logons, password policy controle en self-service password reset om gebruikers aan te moedigen beveiligingsdisciplines uit te voeren zonder daarvoor systeembeheerders lastig te vallen.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie over Citrix Presentation Server 4.5 Platinum Edition en Citrix Password Manager 4.5 de Doe Meer Met Citrix website.

CDG Europe bv is dé innovatieve IT-distributeur en heeft naast haar vestiging in Nederland tevens vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Finland en de Baltische staten. Hiermee ondersteunen wij onze internationale Partners, komen tegemoet aan de groeiende vraag naar een kennis partner voor onze proposities en vergroten ons blikveld. De doelstelling van CDG Europe bv is om samen met partners innovatieve producten en diensten te vertalen naar nieuwe proposities in lijn met de huidige marktontwikkelingen. Met leveranciers als Citrix, Microsoft SoftGrid, RES, VMware, Secure Computing, PlateSpin, Vizioncore, Expand Networks, Ardence, eEye, Thinstall, Blue Lane, Cranberry en HP OpenView is CDG leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van Applicatie Beschikbaarheid. Het CDG Education Centre fungeert als geautoriseerd trainingscentrum voor al deze producten en kan ook voorzien in opleidingstrajecten op maat.

server based computing, server-based computing, SBC, application service provision, asp, cdg, nederland, citrix, expand, logcaster, powerfuse, softricity,Microsoft SoftGrid, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hosting, hotel, pilot, consultancy, it training, waar koop ik, distributie van, verkoop van, rashied akrum, tcsw, server-based computing, SBC, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, provider, netherlands,server based computing, cdg, nederland, distributie van, total costs of ownership, citrix, expand, logcaster, powerfuse, softricity,Microsoft SoftGrid, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hotel,pilot, consultancy, it training, server-based computing, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, application service provision, provider, netherlands