Arnold zegt: Gemeente Winschoten, persberichten, index Titelbalk gaf:

Gemeente Winschoten


Intentieverklaring Zuidpool

Gemeente Winschoten gaat op 23 januari 2007 een intentieverklaring aan met drie partijen die zich bezig zullen gaan houden met het ontwikkelen van `de Zuidpool'. De partijen zijn de eigenaren Heijmans Vastgoed BV, HKW Ontwikkeling B.V. en de woningcorporatie Vitalis. Wethouder H. Jansema zal de intentieverklaring namens de gemeente Winschoten ondertekenen.
Gemeente Winschoten geeft met de intentieverklaring aan dat ze mee wil werken aan een samenwerking, in nauw verband met Grondeigenaren, om het gebied de Zuidpool te herstructureren c.q. te vernieuwen.

Toekomstvisie Zuidpool
In december 2006 heeft er een startbijeenkomst plaats gevonden met als doel een toekomstvisie te ontwikkelen voor het Zuidpool gebied. Voor deze startbijeenkomst waren veel vastgoedontwikkelaars uitgenodigd. In de loop van 2007 zijn de eigenaren Heijmans Vastgoed BV en HKW Ontwikkeling BV samen met woningcorporatie Vitalis onder leiding van de gemeente doorgegaan met de planontwikkeling.

Onderzoekstraject
De partijen hebben met elkaar besloten een intentieverklaring aan te gaan om gedurende een onderzoekstraject van een half jaar (tot 1 juli 2008) voor gezamenlijke rekening en risico de haalbaarheid en de randvoorwaarden van de samenwerking, als mede de ontwikkeling, realisatie en afzet van het plangebied, te onderzoeken. Dit onderzoek wordt verricht met het doel om uiteindelijk een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan om tot definitieve planvorming over te gaan.